IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Panierki do filetow
kermidt
post 28 Mar 2013, 00:24
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.769
Dołączył: 17-September 04
Skąd: ottawa
Użytkownik nr: 59



Tak pomyslalam, ze zapisze, poki nie zapomne icon_wink.gif
Ciekawa tez jestem jak Wy przygotowujecie zwykle ryby smazone.

zwykla panierka
maka
jajko
bulka tarta (i brudne 3 talerze icon_wink.gif)

Zawsze przed jajkiem, kotlety tez, lubie obtoczyc rybe w mace. Moze to moja wyobraznia, ale do oslizglej ryby jajko ma mniejsze szanse sie przyczepic, a potem panierka zbyt latwo odpada.

moja najlepsza panierka
maka
jajko
maka (brudne 2 talerze)

Odkrylam jej istnienie kilkanascie lat temu wyludzajac kawalek ryby od wspolpracownika zahnlos.gif
Zadalam tyle pytan i tyle razy skomentowalam, ze, pewnie majac mnie dosc icon_wink.gif, poczestowal mnie i od tamtego czasu zwykla panierke robie wylacznie do ryby po grecku.
Ta panierka jest imho lepsza od ryby w ciescie, takze piwnym. Jesli zdarza mi sie odgrzewac to jedynie w piekarniku, zeby odzyskac chrupkosc, ale niestety chlopcy pozeraja kazde jej ilosci. Na powtorki zawsze brakuje.

panierka blyskawiczna
2 lyzki maki
2 lyzki tartego parmezanu (brudny 1 talerz)

olej i maslo do smazenia

Make i ser wymieszac, obtoczac rybe. Smazyc na srednim ogniu, zeby maslo(zwykle do smazenia uzywam ghee) sie nie spalilo.
Z maslem smakuje delikatnie, z serem ladnie sie przypieka i daje bardzo ciekawy smak, ale nie bardzo umiem okreslic. Moze malzonek sie wypowie.
2 lyzek wystarczy na 500g soli czy halibuta.






Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25th July 2014 - 23:16