IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Eskalopki w sosie z maskarpone i zielonego pieprzu, czyli Scaloppine con mascarpone e pepe verde
europa112
post 4 Jun 2013, 08:43
Post #1


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.234
Dołączył: 28-October 04
Skąd: Dortmund
Użytkownik nr: 140



Eskalopki w sosie z maskarpone i zielonego pieprzu

Załączony plik  Eskalopki_w_sosie_z_maskarpone.JPG ( 289.14K ) Suma pobrań: 1


400 g mięsa z cielęciny lub z indyka
30 g masła
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka przecieru pomidorowego
150 g maskarpone
150 ml białego wytrawnego wina
1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy
sól do smaku
1 łyżeczka mąki

1. Mięso kroimy w cienkie plastry. Delikatnie je jeszcze rozklepujemy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy je 2 minuty z obydwu stron. Posypujemy mąką i po chwili wszystko zalewamy winem. Gotujemy do odparowania alkoholu.
Mięso wykładamy na talerz.
2. Przecier pomidorowy rozpuszczamy w małej ilości wody, dodajemy do powstałego sosu. Delikatnie dodajemy maskarpone. Ponownie wrzucamy mięso i dusimy 5 minut. Solimy i dodajemy gorącą wodę lub bulion jeżeli sos jest za gęsty. Na koniec dodajemy zielony pieprz.

Przepis pochodzi ze strony Zakamarki mojej kuchni http://znotatnikakrychy.blogspot.de/2011/1...ml#.UZ8SJJyaTYQ
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31st October 2014 - 10:01