- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Bigos kaszubski
40 dag kapusty kiszonej,
40 dag kapusty świeżej,
20 dag kiełbasy,
20 dag boczku wędzonego
3 cebule,
grzyby suszone,
sól, pieprz,
przecier pomidorowy,
pól szklanki wiśni z kompotu bez pestek
Kapustę kiszoną i grzyby ugotować w małej ilości wody do miękkości, kapustę świeżą pokroić ugotować w małej ilości wody na miękko, kapusty połączyć, cebulę, kiełbasę, boczek pokroić, podsmażyć, dodać do kapusty i doprawić przyprawami, na końcu dodać wiśnie i przecier pomidorowy, dusić jeszcze 15 min,
Podawać gorący z pieczywem.
40 dag kapusty kiszonej,
40 dag kapusty świeżej,
20 dag kiełbasy,
20 dag boczku wędzonego
3 cebule,
grzyby suszone,
sól, pieprz,
przecier pomidorowy,
pól szklanki wiśni z kompotu bez pestek
Kapustę kiszoną i grzyby ugotować w małej ilości wody do miękkości, kapustę świeżą pokroić ugotować w małej ilości wody na miękko, kapusty połączyć, cebulę, kiełbasę, boczek pokroić, podsmażyć, dodać do kapusty i doprawić przyprawami, na końcu dodać wiśnie i przecier pomidorowy, dusić jeszcze 15 min,
Podawać gorący z pieczywem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: