Raclette*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Raclette z gruszką, camemberem i pieczarkami

Raclette_z_gruszka_pieczarkami_i_camemberem_cin.jpg

1 gruszka
cammembert
4 pieczarki

1.Pieczarki kroimy w plasterki (3 mm) i smażymy na maśle 2 minuty. Gruszkę kroimy na plastry (3 mm).
2.Na patelerkę kładziemy plastry gruszki, parę pieczarek i plastry cammembera. Zapiekamy aż ser jest w miarę płynny.

Ps. Jest to wersja raclette dla odchudzających.
 

Załączniki

  • Raclette_z_gruszka_pieczarkami_i_camemberem_cin.jpg
    Raclette_z_gruszka_pieczarkami_i_camemberem_cin.jpg
    243.7 KB · Wyświetleń: 0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Raclette z wędzoną szynką , mozzarellą i ziemniakami

Raclette_z_zoltym_serem_szynka_wedzona_i_ziemniakami_cin.jpg

kilka ziemniaków
mozzarella
kilka plastrów szynki wędzonej

1.Ziemniaki gotujemy w skórkach. Następnie zalewamy wodą i obieramy. Chłodzimy i kroimy w talarki (3 mm). Mozzarellę kroimy w plasterki (3mm)
2 Porwaną w palcach szynkę kładziemy na patelenkę. Na szynkę układamy kilka plasterków ziemniaka i obkładamy plasterkami mozzarelli.
3 Smażymy aż ser jest płynny.
 

Załączniki

  • Raclette_z_zoltym_serem_szynka_wedzona_i_ziemniakami_cin.jpg
    Raclette_z_zoltym_serem_szynka_wedzona_i_ziemniakami_cin.jpg
    249.5 KB · Wyświetleń: 0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Raclette z salami, żółtym serem i ziemniakami

Raclette_z_mocarella_salami__i_ziemniakami_cin.jpg

Kilka ziemniaków
plastry salami
żółty ser

1. Ziemniaki gotujemy w skórkach, następnie zalewamy zimną wodą i obieramy. Chłodzimy i kroimy w talarki (3 mm).
2. Na patelenkę kładziemy porwane kawałki salami, plasterki ziemniaków oraz żółty ser.
3. Pieczemy aż ser będzie płynny
 

Załączniki

  • Raclette_z_mocarella_salami__i_ziemniakami_cin.jpg
    Raclette_z_mocarella_salami__i_ziemniakami_cin.jpg
    254.9 KB · Wyświetleń: 0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
A tak wygląda przygotowanie do Racletty

Raclett_przygotowanie.JPG
 

Załączniki

  • Raclett_przygotowanie.JPG
    Raclett_przygotowanie.JPG
    253.5 KB · Wyświetleń: 0