Ferrero Rocher
/ przepis podany przez Pinelle, z Coquinarii /
500 g czekolady
150 g mleka
300 g orzechow laskowych / prazonych /
125 g wafli waniliowych / np. Loacker /
- posiekac orzechy i wafle / z grubsza /
- roztopic czekolade z dodatkiem mleka
- dodac wafle i orzechy
- wymieszac i lepic kulki odpowiedniej wielkosci
- obtoczyc je siekanymi orzechami i polac cieniutka warstwa stopionej czekolady
Jakosc lakoci zalezy glownie od jakosci uzytej czekolady.
Mam jeszcze przepis na Raffaello-kulki. Podam jutro. Ja slodyczy nie jadam, ale moze ktos je wyprobuje.
/ przepis podany przez Pinelle, z Coquinarii /
500 g czekolady
150 g mleka
300 g orzechow laskowych / prazonych /
125 g wafli waniliowych / np. Loacker /
- posiekac orzechy i wafle / z grubsza /
- roztopic czekolade z dodatkiem mleka
- dodac wafle i orzechy
- wymieszac i lepic kulki odpowiedniej wielkosci
- obtoczyc je siekanymi orzechami i polac cieniutka warstwa stopionej czekolady
Jakosc lakoci zalezy glownie od jakosci uzytej czekolady.
Mam jeszcze przepis na Raffaello-kulki. Podam jutro. Ja slodyczy nie jadam, ale moze ktos je wyprobuje.