warto spróbować, doskonała ze świeżym pieczywem:
puszka ananasów
2 puszki wypłukanej czerwonej fasoli, przecier pomidorowy, cebulka, kiełbasa, bulion w kostce, oregano, bazylia, czerwona papryka, curry, majeranek, pieprz
posmażyć cebulkę +kiełbasę pokrojoną w kostkę, dodać fasolę, sok z ananasów, trochę wody, kostkę bulionową, ananasy, przecier i przyprawy, dusić razem do miękkości, w razie potrzeby sos można zagęścić mąką.
puszka ananasów
2 puszki wypłukanej czerwonej fasoli, przecier pomidorowy, cebulka, kiełbasa, bulion w kostce, oregano, bazylia, czerwona papryka, curry, majeranek, pieprz
posmażyć cebulkę +kiełbasę pokrojoną w kostkę, dodać fasolę, sok z ananasów, trochę wody, kostkę bulionową, ananasy, przecier i przyprawy, dusić razem do miękkości, w razie potrzeby sos można zagęścić mąką.
Ostatnią edycję dokonał moderator: