3 udka z kurczaka
2 łyżki papryki słodkiej
1 łyżka przyprawy meksykańskiej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
kilka ziaren pieprzu czarnego
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 rosołki
1/2 szklanki śmietany słodkiej 18%
2 łyzki płaskie maki
Udka ugotować w dość dużej ilości wody, dodać paprykę, przyprawę meksykańską, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty oraz czosnek granulowany i dusić to wszystko razem około 40 minut. Wyciągnąć udka i obrać je ze skóry, następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 20 minut. Dodać rosołki, ale sprawdzając czy nie robi się za słone i podprawić mąką i śmietaną. Zagotować i doprawić jeżeli tego wymaga potrawa. Podawać z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.
2 łyżki papryki słodkiej
1 łyżka przyprawy meksykańskiej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
kilka ziaren pieprzu czarnego
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 rosołki
1/2 szklanki śmietany słodkiej 18%
2 łyzki płaskie maki
Udka ugotować w dość dużej ilości wody, dodać paprykę, przyprawę meksykańską, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty oraz czosnek granulowany i dusić to wszystko razem około 40 minut. Wyciągnąć udka i obrać je ze skóry, następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 20 minut. Dodać rosołki, ale sprawdzając czy nie robi się za słone i podprawić mąką i śmietaną. Zagotować i doprawić jeżeli tego wymaga potrawa. Podawać z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.