Babka gotowana akademicka (bo debiutowała w akademiku)
Skład:
250g margaryny
1 szklanka maki pszennej
1 szklanka maki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 ½ łyżki octu
5 jaj
2 łyżeczki proszku
Zapach
Forme wysmarować masłem i wysypac bułka tartą (feorme do baby gotowanej oczywiście)
Margaryne utrzec z cukrem i octem aż do rozpuszczenia kryształków cukru.
Make przesiać z proszkiem i po trochu dodawac do masy na zmiane z pianą z białek.
Gotować w zamkniętej formie ok. 1 godziny od zagotowania.
Kiedy ostygnie można polac czekoladą i zajadac ze smakiem.
Przepis stary ale wypróbowany kilka dni temu i wszystko gra
smacznego
Skład:
250g margaryny
1 szklanka maki pszennej
1 szklanka maki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 ½ łyżki octu
5 jaj
2 łyżeczki proszku
Zapach
Forme wysmarować masłem i wysypac bułka tartą (feorme do baby gotowanej oczywiście)
Margaryne utrzec z cukrem i octem aż do rozpuszczenia kryształków cukru.
Make przesiać z proszkiem i po trochu dodawac do masy na zmiane z pianą z białek.
Gotować w zamkniętej formie ok. 1 godziny od zagotowania.
Kiedy ostygnie można polac czekoladą i zajadac ze smakiem.
Przepis stary ale wypróbowany kilka dni temu i wszystko gra
smacznego