Muffiny z biała czekoladą i skórkami cytrusów

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
2 szklanki mąki
125 g rozpuszczonego masła
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mleka
2 łyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
pól tabliczki białej czekolady
prawie 3/4 białej czekolady z morelowyum nadzieniem
skórka z 2 pomaranczy
skórka z 1 cytryny

Foremki na muffiny wysmarowac masłęm i posypac tartą bułką.
mąkę,sól, proszek, cukier, czekolady i skórki wymieszać
jajko, mleko i masło wymieszać.
Obie "masy" połaczyć , wlac do foremek. Posypac migdałami

piec ok 25 min 200 - 210 stopniach

efekt
gTy7OgDkDAOrIIMaJX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: