"Pijana karkówka"

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
PIJANA KARKÓWKA



Składniki na 4 porcje

• 8 plastrów karkówki

• sól

• pieprz czarny

• piprz cayenne

• papryka słodka mielona

• przyprawa kamis do grilla

• 3 duże cebule

• 2 łyżki musztardy

• 1 kieliszek wódki

• 1/2 szklanki piwa

• olej do pieczenia


Etapy przygotowania

1. Na dzień przed pieczeniem karkówkę: rozbijamy, nacinamy brzegi, nacieramy przyprawami i musztardą. Wkładamy do głębokiego naczynia.
2. Cebulę kroimy w plastry. Układamy ją na karkówce. Skrapiamy wódką i zalewamy piwem.
3. Na drugi dzień pieczemy wraz z cebulką.

ŚWIETNA SPRAWA!!!

 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
czy tą karkóweczkę to się piecze na grilu czy można też w piekarniku (bez uszczerbku na smaku)?
ja piekę ją też czasem w piekarniku i jest smaczna :lol: :lol: :lol:
tylko żeby się nie wysuszyła na początku piekę ją w rękawie pod koniec pieczenia wyjmuję by złapał ją kolorek ;) ;) ;)