Placuszki twarożkowe z musem orzechowym*

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Placuszki twarożkowe z musem orzechowym

Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, polane kremowym sosem.


składniki
25 dag twarogu
1 op. cukru wanilinowego
1 szczypta soli
3 jajka
1/5 szkl. mleka
1 op. budyniu waniliowego
1/2 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag śmietanki kremówki
1/2 szkl. (100 g) nutelli

sposób przygotowania
Budyń wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Biały ser utrzeć z cukrem wanilinowym, solą, jajkami i mlekiem na gładko, po czym wsypać suche składniki i dikładnie wymieszać. Ciasto odstawić na 15 min, następnie smażyć na oleju. Śmietankę lekko ubić z nutellą. Przed podaniem polać placuszki musem orzechowym.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: