Kotlety porowe:
8 porów,
1/3 szklanki bułki tartej,
3 jajka,
sól,
1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu,
1/2 szklanki oleju
Pory kroimy drobniutko w plasterki i wrzucamy do solonej wrzącej wody. Gotujemy, aż będą miękawe.
Odcedzamy je i mieszamy z bułką tartą, roztrzepanymi żółtkami, solą i zmielonym pieprzem.
Ugniatamy gęste ciasto.
Formujemy spłaszczone kotlety.
Obtaczamy je w bułce tartej a następnie w roztrzepanym białku.
Smażymy w mocno podgrzanym oleju.
Źródło: Zasłyszane.
8 porów,
1/3 szklanki bułki tartej,
3 jajka,
sól,
1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu,
1/2 szklanki oleju
Pory kroimy drobniutko w plasterki i wrzucamy do solonej wrzącej wody. Gotujemy, aż będą miękawe.
Odcedzamy je i mieszamy z bułką tartą, roztrzepanymi żółtkami, solą i zmielonym pieprzem.
Ugniatamy gęste ciasto.
Formujemy spłaszczone kotlety.
Obtaczamy je w bułce tartej a następnie w roztrzepanym białku.
Smażymy w mocno podgrzanym oleju.
Źródło: Zasłyszane.
Ostatnią edycję dokonał moderator: