Sezamki z miodem

jaga

Member
Lis 8, 2004
282
0
0
1 szklanka miodu, 6 łyzek cukru, 1 szklanka ziaren sezamu, 2 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich.

Miód zagotować z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dodać sezam, ciągle mieszając drewnianą łyżką, podgrzewać masę na małym ogniu. Kiedy się lekko zrumieni, dodac orzechy i wyłożyc cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Wyrównać powierzchnię i odstawić do zastygniecia. Ostudzona taflę pokroić na ciasteczka.

Smacznego
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Ja takie podobne coś robiłam kiedyś ale wyszło mi raczej twarde, wcale nie kruche i wcale nie ciągnące :roll: ale mógł być to jakiś inny przepis, nie pamiętam go dokładnie. Ale w smaku było pycha, bo ja uwielbiam sezamki
 

jaga

Member
Lis 8, 2004
282
0
0
Beata bo one też są twarde tyle że nie ciągną się więc piszę że są kruche :oops: chyba namieszałam :oops: