- Paź 28, 2004
- 1,551
- 0
- 0
Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś do steku lub kiełbaski to proszę bardzo ,tym bardziej że żyjemy w takim czasach kiedy o każdej porze roku można kupić owoce z całego świata.Więc o gruchy chyba nie będzie problemu.
Składniki na 4 osoby:
4 duże gruszki (Williams)
Sok z 1/2 cytryny
4 łyżki marmolady z głogu, lub coś podobnego
2 łyżeczki posiekanego zielonego pieprzu
masło
aluminiowa folia.
Gruszki myjemy,przepaławiamy i łyżeczką wyciągamy pestki.Powstaje taka łódeczka.
Przekrojoną część gruszki skrapiamy sokiem z cytryny . W powstałe po pestkach puste miejsce najpierw posypujemy posiekanym pieprzem a następnie nakładamy marmoladę.
Dwie połówki składamy znowu w piękną gruszkę. Gruszkę zawijamy w posmarowaną masłem aluminiowę folię.
Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony
Smakuje tak samo dobrze z mięskiem jak i lodami.
Składniki na 4 osoby:
4 duże gruszki (Williams)
Sok z 1/2 cytryny
4 łyżki marmolady z głogu, lub coś podobnego
2 łyżeczki posiekanego zielonego pieprzu
masło
aluminiowa folia.
Gruszki myjemy,przepaławiamy i łyżeczką wyciągamy pestki.Powstaje taka łódeczka.
Przekrojoną część gruszki skrapiamy sokiem z cytryny . W powstałe po pestkach puste miejsce najpierw posypujemy posiekanym pieprzem a następnie nakładamy marmoladę.
Dwie połówki składamy znowu w piękną gruszkę. Gruszkę zawijamy w posmarowaną masłem aluminiowę folię.
Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony
Smakuje tak samo dobrze z mięskiem jak i lodami.
Ostatnią edycję dokonał moderator: