- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
Na żeliwnej patelni rozgrzać kaszę manną z przyprawami indyjskopodobnymi, dobra jest też czarna gorczyca. Nie dopuścić do zrumienienia. Do gorącej kaszy dodać sklarowane masło, wymieszać i zalać odrobiną wody i energicznie mieszać, by płyn się wchłonął, a kasza była miękka, ale nie rozgotowana.
Podawać z jogurtem do popicia.
Pomysł podpatrzony u pewnej Hinduski próbującej pod koniec lat 80. nakarmić swoją głodną rodzinę, przebywającą w Polsce turystycznie.
Nie raz mnie ratował, gdy w lodówce był przeciąg, a w portfelu goła podszewka...
Podawać z jogurtem do popicia.
Pomysł podpatrzony u pewnej Hinduski próbującej pod koniec lat 80. nakarmić swoją głodną rodzinę, przebywającą w Polsce turystycznie.
Nie raz mnie ratował, gdy w lodówce był przeciąg, a w portfelu goła podszewka...