Smażony schabik z parmezanem w środeczku.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Smażony schabik z parmezanem w środeczku:

6 grubszych plastrów schabu
6 plasterków parmezanu bądź innego żółtego sera byle był z tych twardszych

Przyprawy:
sól
pieprz czarny mielony
pieprz ziołowy
przyprawa Kamis do grilla lub mieszanka ziołowa

oliwa do smażenia
mąka do obtaczania

Schab rozbijamy dość cienko.
Przyprawiamy.
Kładziemy na połówce schabu ser żółty i składamy schab na pół mocno go dociskając. Nie bójmy się tego, że po bokach wystaje ser... potem po usmażeniu kapitalnie to wygląda :lol:
Posypujemy z wierzchu przyprawą Kamis.
Obtaczamy w mące.
Smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron na złotawy kolor.
Podajemy gorące do ziemniaczków i surówek :lol:


:smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: m:
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
zrobilam wczoraj na obiad.

troche inaczej bo
- nie mialam parmezanu dalam taki ostry szwajcarski ser
- z przypraw byla sol ziolowa, czarny pieprz mielony swiezo i na wierzch juz po zlozeniu troche przyprawy do meisa ktora kupilam w sklepie z przyprawami w krakowie.

pycha bylo, bardzo mi podpasowal ten sposob i bede powtarzac :mrgreen:

pzdr
yenn