Kurza pierś z cukinią II

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Podobny do poprzeniego ale nie identyczny
icon_smile.gif

Kurczak z cukinią i octem balsamicznym (fusion) – zdjęcie

1 dużą pierś kurzą pokroić w kostkę i zamarynować w : oliwie, occie balsamicznym, sosie sojowym, dodać 1 pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Odstawić na min. 1 h

1 – 2 nieduże cukinie pokroić w „kostkę”
dymkę pokroić ze szczypiorem
1 ząbek czosnku pokroić w plasterki

Na patelnię wlać odrobinę oliwy, wrzucić mięso razem z zalewą , obsmażyć. Podlewać sosem sojowym (do smaku), ew. odrobiną wody. Wrzucić 1 papryczkę ostrą.
Dodać cukinię i czosnek. Poddusić. Doprawić do smaku.

Podawać z chińskim makaronem jajecznym (najlepiej wymieszac na patelni) . Posypać dymką

w trakcie
b4ff3800722794d1dadf015caad05235-871101.jpg


gotowe:
e209992692e02abdbc601bf5434b3695-871102.jpg
 

szpulka

Member
Gru 10, 2006
117
0
0
Odnalazłam przepis i zrobiłam!
icon_biggrin.gif
Dzięki marghe
anbetung.gif

Bardzo, bardzo dobre! Połączenie samych dobrych rzeczy nie mogło być inne, jak tylko bardzo dobre
icon_mrgreen.gif


Zrobiłam z dwóch kurzych piersi, dwóch małych cukinii, do marynaty dałam po dwie łyżki każdego składnika - nie było jej wcale za dużo. W trakcie smażenia nie dodawałam już sosu sojowego, bo byłoby za słone (ja ogólnie mało solę).
Podałam ze zwykłym makaronem.

Zdjęcie zrobiłam jak było jeszcze na patelni... na talerzu już nie dało rady
icon_redface.gif


kurczak_z_cukini_.jpg
 

Załączniki

  • kurczak_z_cukini_.jpg
    kurczak_z_cukini_.jpg
    157.3 KB · Wyświetleń: 0

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Mmm... i tyle powiem
icon_mrgreen.gif


1731769065_056a35ae36_o.jpg
 

Załączniki

  • 1731769065_056a35ae36_o.jpg
    1731769065_056a35ae36_o.jpg
    317.9 KB · Wyświetleń: 0