Polędwiczki wieprzowe z dwoma sosami owocowymi

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
2 polędwiczki zamarynować w oliwie + ocet balsamiczny owocowy + czosnek+ pieprz + chili
Odstawić na kilka h
Obsmażyć ze wszystkich stron, podlać kilkoma kroplami octu balsamicznego, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec około 30 min w 220 stopniach.

Sos wiśniowy:
to co pozostało po smażeniu + wydrylowane wiśnie + pieprz + ocet + sól, + chili =. Poddusić

sos porzeczkowy
ok. 200 ml wina czerwonego zagotować z 20 g cukru, zredukować, wrzucić 200 g porzeczek czerwonych, dusić aż zmiękną. Pod koniec wlać kilka kropel octu winnego, sól, pieprz..

RAwVSakprQ093XuANX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
nie za wysoka temperatura?
powinna sie kroic rowniotko. Jak wlos szabla samuraja :mrgreen:
 
Wrz 13, 2004
4,165
0
0
Zrobiłem. Muszę przyznać, że doskonałe