Chleb tostowy,ktory przerosl moje oczekiwania

sylcia

Member
Paź 29, 2004
2,199
0
0
2 1/2 szkl. maki chlebowej
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. wody
1 zoltko
1 lyzeczka soli
2 lyzeczki cukru
2 lyzeczki drozdzy instant

Make przesiac do miski.
Z dozdzy,cukru,2 lyzeczek maki i 1/4 szkl. mleka zrobic rozczyn i odstawic na 10 minut.
Do maki dodac sol,rozczyn,zoltko i reszte plynu,wyrabiac ciasto ok 10 minut.Ciasto przelozyc do miski i odstawic do wyrosniecia na ok 45 minut.
Nastepnie,ponownie wyrobic,przelozyc do keksowki i odstawic na ok 30 minut do ponownego wyrosniecia.Przed wstawieniem do piekarnika posmarowac wierzch chleba bialkiem i posypac sezamem.
Piec 30 minut w 200C.
Zdjecie za chwile,bo siedzi w piekarniku
 

sylcia

Member
Paź 29, 2004
2,199
0
0
1878.jpg
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,651
2,950
113
Nie pochwalę, bo mam krzyżyk, a nie zdjęcie
icon_sad.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Fktycznie wyglada bradzo ladnie: chleby tostowe naleza do rodziny "bladych twarzy", a ten jest ladnie rumiany.
 

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
ale chlebek ślicznie wygląda...

zbieram przepisy i będe powoli realizować każdy

chyba moje nowe hobby - gotowanie
icon_smile.gif



Pozdrawiam
 

Mudi Izrael

Member
Mar 21, 2006
3
0
0
Cudenko :shock:
Smialo moge stwierdzic ze zdjecia to niesamowity czynnik mobilizacyjny 8) niech no sie tylko uporamy z alzackim slonecznikowym ( taaaka pychota ze szybko zniknie ) i sie biore za tostowy :wink:
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Robil ktos w maszynie ? Zastanawiam, sie, czy nie wyjdzie przy rosnieciu, ale z tej ilosci skladnikow nie powinien, prawda ?
 

W1c10

Member
Sty 6, 2009
5
0
0
Cześć
icon_smile.gif

Zrobiłem w automacie do wypieku chleba.
Wyszedł bardzo smaczny, wyrośnięty, polecam.
Wszystko udało się za pierwszym razem.
Dziękuje za przepis ;)