- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Tak, jak w tytule. Taki drobiazg, ale wyglądał fajowo i smakował też nieźle (właśnie wczoraj wieczorem wypróbowywaliśmy):
- zielona fasolka ugotowana, ale nie do całkowitej miękkości
- po pięć-sześć fasolek zanurzyć w sosie winegret i zawinąć w pasek szynki parmeńskiej. Ułożyć z tych pęczków stosik na talerzu. I już.
Proste i bardzo smaczne.
Zastanawiałam się, czym zastąpić szynkę parmeńską, bo ona u nas koszmarnie droga (105 zł za kilogram :twisted: ), ale nic nie znalazłam. Przez chwilkę myślałam o chudym boczku, ale tylko przez chwilkę. I w końcu się na tą szynkę szarpnęłam i nie żałuję.
Smacznego
- zielona fasolka ugotowana, ale nie do całkowitej miękkości
- po pięć-sześć fasolek zanurzyć w sosie winegret i zawinąć w pasek szynki parmeńskiej. Ułożyć z tych pęczków stosik na talerzu. I już.
Proste i bardzo smaczne.
Zastanawiałam się, czym zastąpić szynkę parmeńską, bo ona u nas koszmarnie droga (105 zł za kilogram :twisted: ), ale nic nie znalazłam. Przez chwilkę myślałam o chudym boczku, ale tylko przez chwilkę. I w końcu się na tą szynkę szarpnęłam i nie żałuję.
Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: