Wegetarianska tortilla z bazyliowym majonezem

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
1 szklanka majonezu
4 lyzeczki octu z bialego wina
2-3 zabki czosnku
duzo listkow bazylii - originalny przepis wola okolo 1/4 szklanki na 2 nalesniki
sol, pieprz
4 duze nalesniki meksykanskie

Grilowane warzywa : czerwona papryka, cukinia, baklazan

10 plasterkow fontiny

Do malaksera lub blendera wrzucamy majonez, ocet, czosnek i bazylie - miksujemy wszystko az powstanie gladka zielonkawa mikstura. Doprawiamy sola i pieprzem

Ja griluje warzywa doprawione tylko sola i pieprzem cayanne, z braku czasu mozna uzyc patelki
icon_smile.gif


Ja robie tak - podgrzewam na patelce tortille, smaruje jedna strone obficie zielonym majonezem , na to ukladam warstwe grilowanych warzyw, plasterki fontiny i pozostawiam na minutke lub dwie aby ser sie roztopil - mniam , fontina jest przepyszna jak sie roztapia!!!
icon_smile.gif


Potem zawijam, mocuje wykalaczka i gotowe
icon_smile.gif
Doskonale na weekendowy lunch
icon_smile.gif



zrodlo -Sara Moulton