Piers z prosciutto w pol godziny

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
JAk lubie piec ciasta ktore zajmuja nawet kilka godzin , tak obiadmusi byc szybki i smaczny
icon_smile.gif
.Przepis pochodzi z jednej z moich ostatnio zakupionych ksiazek gdzie potrawy wymagaja mniej niz 60 minut na przygotowanie a i smakuja ciut wykwintniej
icon_smile.gif


2 Piersi z kurczaka
4 plastry prosciutto lub innej dobrej szynki
6 plastrow fontiny
sol, pieprz
jajo,
maka
bulka tarta


W glebokim talerzu rozbeltujemy jajko. NA jeden plytki talerz wysypujemy make, na drugi bulke tarta.

Piersi z kurczaka lekko rozbijamy , doprawiamy sola i pierzem a nastepnie panierujemy w kolejnosci maka- jajo- bulka tarta. Na patelce roztapiamy 2 lyzki masla, a nastepnie podsmazamy panierowane piersi. Kiedy zmienia kolor, i sie ladnie zarumienia, przekladamy mieso do zaroodpornego naczynia . Na kazda piers kladziemy po 2 plastry prosciutto , nastepnie fontine i zapiekamy w 180 C przez 15 minut.

Fontina doskonale sie sie skomponuje z szynka i kuerczakiem
icon_smile.gif


Podawac z ryzem