Pasta z twarogu i makreli

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Średniej wielkości makrelę wędzoną obrać ze skóry i ości. Zemleć w maszynce do mięsa wraz z kostką białego sera. Całość wymieszać dodając ewentualnie trochę oliwy, doprawić do smaku pieprzem i jeśli trzeba to solą. Pasta może stać kilka dni w słoiczku w lodówce. Można dodać też posiekaną drobno lub przekręconą wraz z serem i rybą cebulkę, ale wtedy trzeba szybciej zużyć.
 

babeczkaa

Member
Lut 18, 2005
54
0
0
nigdy bym nie przypuszczała, że można taka pastę zrobić, muszę spróbować
icon_razz.gif
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Spróbuj :!: , jak robię różne pasty na kanapki na jakieś imprezki, to te z pastą z makreli i sera znikają najszybciej
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
u mnie ostatnio w szkole zaczeli podawac kanapki z pasta z tunczyka, a mi tak zasmakowaly ze teraz w domciu je robie:

serek topiony +
tunczyk

i doprawiony jak kto lubi

pozdrowionka
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
tunczyk z oleju, ale zawsze olej wylewam zeby bylo lekkie dla brzuszka
icon_smile.gif

a serek ostatnio dalam topiony goude.. mnie smakowala mezusiowi nie .. bo byl taki mocno pachnacy gouda
a dzisiaj jadlam zlotego ementalera z tunczykiem
icon_smile.gif

potem bede probowac z innymi wariacjami
icon_smile.gif
 

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
icon_smile.gif

Dobra jest też pasta z twarożku i wędzonych szprotek
:!: z puszki lub zwykłych wędzonych.
 

KasiaRybka

Member
Lut 18, 2005
880
0
0
Babeczka...ta pasta jest NAJSMACZNIEJSZA z makrelą własnie.
Wędzoną makrelą
icon_smile.gif

Ale myślę, że dobra byłaby również z wędzonym śledziem np.
Z tuńczykiem jeszcze nigdy nie robiłam, więc Ci nie powiem ;)