Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Torty-dekoracje, raz jeszcze
cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku > Przepisy > Słodkości > Masy i kremy, nie tylko do tortów
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Joanna
Noelko, duże brawa za smoka! Fantastyczny! icon_smile.gif
noelka79
CYTAT(Joanna @ 26 May 2008, 21:01 ) *
Noelko, duże brawa za smoka! Fantastyczny! icon_smile.gif

Dziękujęicon_smile.gif Pierwsze koty za płoty.. może przełamię się do tortów.
Linn
Tort na komunie:
http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?t=93122
Margot
dla trzylatka -miał być malowany farbami - jak najbardziej kolorowy (życzenia małego solenizanta icon_rolleyes.gif ),ja malowałam białą czekoladą zabarwiona barwnikami w płynie
Koniecznie miały być rybki (ja czasu miałam mało to kupiła takie z cukru icon_redface.gif )
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
terjon
O żesz...kurcze blade.Super torcik.
Margot
Terjon ,dziękuję
Maraa
Margot, śliczny ten tort daumen.gif

Ja też dzisiaj robiłam torcik na urodziny dla kolegi mojego syna, ma być prezentem. Dziecko wybrało na dekorację baranka Shaun.
Margot
śliczny!
julia
Kochane, ktora sie odwazy? http://pl.youtube.com/watch?v=e4feDyKqGS8
tillandsja
i ja robilam na jutrzejsza, a raczej juz na dzisiejsza impreze urodzinowa mojej corki... zazyczyla sobie lalke, moje pierwsze zetkniecie z masa platyczna, niestety jestem za wielki nerwus i nie wychodzi mi to na dobre... co widac icon_frown.gif a i mase zrobilam z jednej porcji... ratowalam sie truskawkami gruebel_2.gif
Siostra_Ducket
wszyskie piękne, ale baranek mnie powalil z nóg anbetung.gif
Cinka
CYTAT(julia @ 30 May 2008, 23:04 ) *

Mistrzostwo świata icon_mrgreen.gif daumen.gif
Akulka
Dziewczyny - piekne i pomysłowe te wasze torty, chyle czoła anbetung.gif daumen.gif
CYTAT(tillandsja @ 31 May 2008, 00:25 ) *
a i mase zrobilam z jednej porcji... ratowalam sie truskawkami gruebel_2.gif

Nic nie widać, a gdybyś sie nie przyznawała, to bym była przekonana, ze nie zabrakło ci masy, tylko tak właśnie miało być icon_mrgreen.gif daumen.gif

Wow.... icon_eek.gif
Ja sie nie porywam... Nie mam wolnych ciągiem 2 tygodni w najbliższej fazie życia icon_mrgreen.gif
Cynamonna
Baran superancki, jeju, nawet taka stara pannica jak ja ucieszyłaby się z takiego tortu... poza tym lubię tą bajkę icon_redface.gif icon_wink.gif
Linn
Tort z kociastymi:
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthre...512#post1116512
Zazdroszcze takich umijetnosci gruebel_2.gif
Dana3

dzieło sztuki icon_smile.gif
Margot
Owieczka ,śliczna

A to wg mnie aktualne mistrzostwo świata
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,80241903.html
Sinistra
CYTAT(Maraa @ 30 May 2008, 22:08 ) *
Ja też dzisiaj robiłam torcik na urodziny dla kolegi mojego syna, ma być prezentem. Dziecko wybrało na dekorację baranka Shaun.

Aaaaaaaaaaa, boski. (dlaczego wcześniej tu nie zajrzałam?)
Kocham "Golenie owiec" i kocham te owce.
Dekoracje jak dla mnie.
Siostra_Ducket
CYTAT(Margot @ 31 May 2008, 22:33 ) *
A to wg mnie aktualne mistrzostwo świata
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,80241903.html

tez tak uważam, śledziłam na bieżąco zmagania przy robiniu tego tortu, jak zobaczyłam pierwsze ulepione papryczki to wiedziałam, że będzie to odlot icon_smile.gif
Linn
Mistrzostwo swiata i w dodatku chyba nie do pobicia.

Przy okazji tort dla wedkarza:
http://lamuccasbronza.blogspot.com/2008/05...compleanno.html
Maraa

Zrobić taki to rzeczywiście mistrzostwo świata, ale pokroić takiego pieska i jeszcze zjeść to bym nie dała rady na pewno cry_1.gif

Fajnie, że Wam się baranek podoba. Ja też się do niego jakoś emocjonalnie przywiązałam i ciężko było mi się z nim rozstać icon_mrgreen.gif
Dorotaxx
świetny !!!, moje smerfy były zachwycone jak pokazałam im twój tort !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czym go pokrywałaś ? To lukier plastyczny ??
Pozdrawiam
iwona44

No super ,tylko ja bym chyba nie mogła go ugryżć zahnlos.gif
Maraa
CYTAT(Dorotaxx @ 2 Jun 2008, 07:27 ) *
świetny !!!, moje smerfy były zachwycone jak pokazałam im twój tort !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czym go pokrywałaś ? To lukier plastyczny ??
Pozdrawiam

Dzięki Dorota icon_smile.gif

Tort pokryty jest masą cukrową, a wszystko co kolorowe to lukier plastyczny.
ewelka686
Powiem tak.........dopiero kilka dni temu wpadłam na to forum , a wcześniej nawet do głowy mi nie przyszło że mozna gdzieś w necie wkleic swoje torciuchy , ja je robie od dawna , uwielbiam się w tym babrac.......mieszkam w małym miasteczku , i robię je na zam. i dla rodzinki , i na różne okazje , nawet nie wpadłam na to żeby robic fotki , mam kilka , ale to żadne arcydzieła , to raczej takie torciki imieninowe , proste , lekko przyzdobione , akuat z takimi zdobieniami klijentka sobie zyczyła , więc nie miałam za dużo do gadania . Ale jak tylko zrobie jakieś prawdziwe cudo , dam fotki , bo te tutaj akurat nie bardzo mi się podobają , no ale cóz , ma byc szybko , sprawnie , i dośc ładnie.

ewelka686
To przepis na prostą i szybką masę , do garnka wlej 1szkl. mleka , zagotuj , w między czasie do 0,5szkl. mleka wsyp budyń , waniliowy , albo śmietankowy ,do garnka z mlekiem wsyp 1 szkl. cukru (jeśli lubisz to wanilje też), zagotuj , wlej budyń , mieszaj gotując aż zgęstnieje.Ostudz. do miski daj 1 kostke margaryny zwykłej , ubij chwile mikserem z końcami jak do ubijania np. śmietany , potem dawaj po 1 łyżce budyniu ciągle mieszajac mikserem. I już!! masa gotowa!! możesz ją przed nałożeniem na tort dac do lodówki żeby się zchłodziła.
ewelka686
CYTAT(Szarotka @ 26 Jun 2008, 07:12 ) *
Ewelka nie daj się prosić i wpisz Swoje kremy do tortów icon_mrgreen.gif nigdy zbyt wiele takich przepisów, zwłaszcza wypróbowanych icon_razz.gif a jak jeszcze masz znasz jakieś triki to tym bardziej .

Byc może macie już te przepisy , ale nie zaszkodzi jak napisze ; ) Ta masa też jest dobra , potrzebne będą - 1 masło roślinne w pudełku jak np. delma , duże , 1 szkl. cukru pudru , 4 jajka , 0,5szkl. mleka , 2 czubate łyżki kakao , 0,5 kostki margaryny zwykłej. do garnka wlej mleko , kakao , i 0.5kostki margaryny zwykłej , zagotuj mieszając. Pogotuj chwilę , i wstaw najlepiej do naczynia z zimną wodą . Do miski do ucierania daj roślinne i cukier puder , utrzyj , oddziel białka od żółtek , białka daj do innej miski , a do roślinnego dawaj po 1 żółtku i ucieraj , jak dasz wszystkie , to zacznij dodawac tej masy kakaowej po 1 łyżce i ciągle ucieraj , potem białka ubij na pianę , i też powoli dodawaj po 1 łyżce i delikatnie ucieraj . I już!! masa gotowa!! przed nałożeniem do zchłodzenia.
ewalukas
CYTAT(ewelka686 @ 26 Jun 2008, 06:07 ) *
dziennie robie około 15-20 tortów na zam.

jeden na godzinę? gruebel_2.gif
a ja mam problem z pomieszczeniem 3 ciast i tortu zahnlos.gif
ewelka686
CYTAT(jaxja @ 26 Jun 2008, 07:33 ) *
Fajny ten przydaś. Jeśli któraś forumka wypróbuje, to prosimy o opinie.

Już kupiłam ; ) jak przyślą to napisze i dam znac co i jak się tym robi .
ewelka686
CYTAT(ewalukas @ 26 Jun 2008, 08:03 ) *
jeden na godzinę? gruebel_2.gif
a ja mam problem z pomieszczeniem 3 ciast i tortu zahnlos.gif

ale ja mam gotowe spody i niektóre kremy ; )
jaxja
Ewelka, z tą ilością 15 tortów dziennie, to chyba się pomyliłaś? Skoro robisz je na zamówienie rodziny, to ta rodzina odżywiałaby się chyba tylko tortami.
ewelka686
CYTAT(jaxja @ 26 Jun 2008, 09:36 ) *
Ewelka, z tą ilością 15 tortów dziennie, to chyba się pomyliłaś? Skoro robisz je na zamówienie rodziny, to ta rodzina odżywiałaby się chyba tylko tortami.

Ale ty mnie chyba żle zrozumiałaś.......robie na zamuwienie , i dla rodziny , a nie NA ZAMUWIENIE DLA RODZINY
ewalukas
Ale na pewno 450 tortów miesięcznie? gruebel_2.gif
ewelka686
CYTAT(ewalukas @ 26 Jun 2008, 09:58 ) *
Ale na pewno 450 tortów miesięcznie? gruebel_2.gif

nie robie przecież we wszystkie dni miesiąca , mam też kilka dni wolnych , na przykład dzisiaj.
Akulka
Ewlka - tort motylek bardzo sympatyczny icon_mrgreen.gif W razie czego, nie zapomnij wkleić swoich innych tortów, jeśli najdzie cię dekoracyjna inspiracja icon_wink.gif 15 tortów dziennie - fiu, fju. Gratuluje wprawy icon_wink.gif daumen.gif
ewelka686
CYTAT(Akulka @ 26 Jun 2008, 16:59 ) *
Ewlka - tort motylek bardzo sympatyczny icon_mrgreen.gif W razie czego, nie zapomnij wkleić swoich innych tortów, jeśli najdzie cię dekoracyjna inspiracja icon_wink.gif 15 tortów dziennie - fiu, fju. Gratuluje wprawy icon_wink.gif daumen.gif

A dziękuję ślicznie , ale ten torcik to nic specjalnego......w weekendy robimy ozdoby , a przez reszte tygodnia je nakładam na torciuchy , wszystko musi isc szybko i sprawnie , dlatego spody , masy i kremy mamy zazwyczaj gotowe , albo robimy ale większą ilośc.Masy przywozi mi Pan który zabiera potem torty do swoich cukierni , mają wyglądac na domowej roboty , podobno świetnie idą. Tak więc spód-dżem-krem-owoce-krem-gotowe już ozdoby i tort gotowy!!!!
Akulka
Sympatyczna praca icon_mrgreen.gif mniam.gif Biszkopty sama pieczesz, czy tez przywożą?
ewelka686
CYTAT(Akulka @ 26 Jun 2008, 17:48 ) *
Sympatyczna praca icon_mrgreen.gif mniam.gif Biszkopty sama pieczesz, czy tez przywożą?

Też przywożą , ale osobiście wolę sama zrobic , bo te sa jakieś bez smaku..........nie polecam ; ) jak robię dla kogoś z rodziny , to robie sama w domu i biszkopt i krem.
ewelka686
To tort który zrobiłam na zaręczyny brata , hmm...biorąc pod uwagę krutki czas realizacji (przymusowy) nawet mi się podoba........chociaż ma defekty , co myślicie? (fotki niezbyt wyrażne...robione w pośpiechu)
Akulka
Wow....takie pyszności z rana mniam.gif Ślicznie ci wyszedł, cudo daumen.gif icon_mrgreen.gif
terjon
Bardzo ładne różyczki.
julia
http://www.k-2.com.pl/aktualnosci.htm

Na dole tej stronki jest filmik, co prawda, nie instruktażowy, ale mysle, ze mozna z niego co nieco podpatrzec
ewelka686
CYTAT(Akulka @ 1 Jul 2008, 07:19 ) *
Wow....takie pyszności z rana mniam.gif Ślicznie ci wyszedł, cudo daumen.gif icon_mrgreen.gif

Dzięki Akulko , kurcze gdybym miała więcej czasu zrobiła bym go jeszcze inaczej......jest w nim wiele niedociągnięc , ale biel z czerwienia świetnie sie komponuje......podobają mi się białe torciki.
Anastasia
Szukam pomyslow na dekoracje ciasta na Halloween.
Czy ktos widzial cos fajnego ?? (w google-zdjecia juz przegladnelam)
chachu
A ja dla mojej mamusi taaaki wyprodukowałam!!

iwonka_sz
Cudny! lecker.gif Podziwiam Twoje zdolności anbetung.gif anbetung.gif anbetung.gif
mariaanna
I ja też. lecker.gif
chachu
Dziekuje bardzo!!
Pierwszy raz zmierzyłam sie z masa Marshmallows i różyczkami z masy czekoladowej. Jestem bardzo zadowolona, chociaż zrobiłam zle bo walkowałam mase nie przez folie i widac przylepione kawałeczki, ale nastepnym razem bedzie lepiej.
sylcia
Chachu,slow brak,cudo daumen.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.