Babka z selera MM

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
1 duży seler (po ugotowaniu i obraniu około 75 dag)
20 dag szynki lub boczku
4 jajka
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz, oregan, rozmaryn, zioła prowansalskie

Selera gotujemy, studzimy, obieramy i trzemy na grubej tarce. Szynke kroimy w kostkę i przsmażamy na odrobinie oliwy. Studzimy, do selera dodajemy posiekany szczypiorek, żółtka, zioła i przyprawy, na koniec dodajemy sztywną pianę z białek. Przekładamy do wysmarowanje olejem formy i pieczemy w 180 stopni przez 30 min az wierzch będzie rumiany a wbity patyczek suchy.
Podawać z pikantym sosem np. śmietanowo-czosnkowym.

117on.jpg
 

Basia_11

Member
Sie 24, 2005
415
0
0
Silver, ta babka będzie daniem typowo białkowym czy tłuszczowym?
Pytam jako laik MMowy, więc proszę o wybaczenie
anbetung.gif




pozdrawiam
Basia
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Basiu, posiłki MM dzielimy na (białkowo-)tłuszczowe i (białkowo-)węglowodanowe
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: