Casarecce z suszonymi pomidorami i cukinią

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Kazdy inny makaron tez bedzie dobry

2 ząbki czosnku posiekać i obsmażyć na oliwie, wrzucić 2 ostre papryczki. Wkroić 3/ 4 słoika suszonych pomidorów. Wkroić 1 – 2 cukinie ( w kostkę)
Poddusić podlewając woda z makaronu i ew. Olejem z pomidorów.
Doprawić. Wsypać sporo pecorino lub parmezanu.


dla mm ;) - pomidory kupić nie w zalewie a suche. Namoczyc je we wrzacej wodzie z do datkiem octu balsamicznego (niekoniecznie)
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Ja też go bardzo lubię. W zasadzie to mój ulubiony. A przepis muszę wypróbować.
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,347
1,423
113
Ja go jadłam pierwszy raz i dla mnie za długo trzeba go gotować. Na opakowaniu było napisane 9 minut a on po tym czasie był twardy - nie al dente tylko twardy z surową mąką w środku. Musiałam jeszcze długo dogotowywać.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,763
1,162
113
Ja go jadłam pierwszy raz i dla mnie za długo trzeba go gotować. Na opakowaniu było napisane 9 minut a on po tym czasie był twardy - nie al dente tylko twardy z surową mąką w środku. Musiałam jeszcze długo dogotowywać.
One wszystkie takie... Lubię orechiette, lubię trofie, ale zdecydowanie trzeba je gotować dwa razy dłużej niż podano na opakowaniu.