Cukinia nadziewana z indykiem i cebula MM

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
2 porcje
3 młode cukinie długosci około 20 cm
3-4 duze cebule
20-30 dag miesa mielonego z indyka (moze byc inne mieso)
1/4 peczka koperku
20 dag miękkiego sera żółtego
sól, pieprz
bazylia

Cukinie przekroić na poł, wydrążyc aby powstały z każdej 2 łódeczki. Cebule pokroic w piórka i usmażyć, dodac mieso, gdy mięso zbieleje, dodac posiekany miąższ z cukinii. Dusic około 20 min az nadzienie bedzie suche. Dodać przyprawy i posiekany koperek. Lekko ostudzić, ser zetrzec, do nadzienia dodac 2/3 sera. Cukinie posolić , ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce. Nałozyc nadzienie. piec około 20-30 min w 180 stopni, az cukinia bedzie miękka. Posypac reszta sera, wstawić na chwile do piekarnia az ser sie rozpuści.