Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka marynowana - pyszna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alik" data-source="post: 152522" data-attributes="member: 576"><p>20 szt papryki </p><p></p><p>czosnek </p><p>ziele ang. </p><p>pieprz </p><p>liść laurowy </p><p>cebula zalewa: </p><p>1/2 l octu </p><p>5 szklanek wody </p><p>1 szklanka cukru </p><p>sól do smaku /jak do kiszenia ogórków/ </p><p></p><p>Paprykę podzieć na ćwiartki, ułożyć w słojach. </p><p></p><p>Do każdego słoika dodać: </p><p>ząbek czosnku </p><p>parę ziaren ziela ang. </p><p>pieprz </p><p>liść laurowy </p><p>cząstkę cebuli </p><p></p><p>Składniki zalewy zagotować. </p><p>Zalać paprykę w słoikach zalewą /ostudzoną/. Do każdego słoika dać 1 łyżkę oliwy. Pasteryzować 25 min. od momentu wrzenia /dot. dużych słoików, mniejsze odpowiednio krócej/. </p><p></p><p>Taką paprykę robię od dawna i wg mojej oceny jest najlepsza ze wszystkich.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alik, post: 152522, member: 576"] 20 szt papryki czosnek ziele ang. pieprz liść laurowy cebula zalewa: 1/2 l octu 5 szklanek wody 1 szklanka cukru sól do smaku /jak do kiszenia ogórków/ Paprykę podzieć na ćwiartki, ułożyć w słojach. Do każdego słoika dodać: ząbek czosnku parę ziaren ziela ang. pieprz liść laurowy cząstkę cebuli Składniki zalewy zagotować. Zalać paprykę w słoikach zalewą /ostudzoną/. Do każdego słoika dać 1 łyżkę oliwy. Pasteryzować 25 min. od momentu wrzenia /dot. dużych słoików, mniejsze odpowiednio krócej/. Taką paprykę robię od dawna i wg mojej oceny jest najlepsza ze wszystkich. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka marynowana - pyszna
Top
Bottom