Styryjskie pesto

Marga

Member
Wrz 16, 2004
554
0
0
Styryjskie pesto I

szklanka prazonych pestek dyni
1/3 szklanki startego parmezanu
lyzeczka skorki z cytryny
2 lyzeczki soku z cytryny
1/2 szklanki styryjskiego oleju z pestek dyni

Wszystkie skladniki zmiksowac na papke. Podawac z bagietka.

Bagietke pokroic w plastry. Skropic oliwka z oliwek. Oblozyc kilkoma cieniutkimi plasterkami czosnku. Krotko zapiec w piekarniku. Posmarowac pestem.

Smacznego

Marga
 

Marga

Member
Wrz 16, 2004
554
0
0
Styryjskie pesto II

50g oliwy z pestek dyni
50g pestek z dyni
peczek bazylii
2 lyzki startego parmezanu
2 zabki czosnku
sol

Skladniki z utrzec w mozdzierzu albo zmiksowac.

Marga