Styryjskie pesto I
szklanka prazonych pestek dyni
1/3 szklanki startego parmezanu
lyzeczka skorki z cytryny
2 lyzeczki soku z cytryny
1/2 szklanki styryjskiego oleju z pestek dyni
Wszystkie skladniki zmiksowac na papke. Podawac z bagietka.
Bagietke pokroic w plastry. Skropic oliwka z oliwek. Oblozyc kilkoma cieniutkimi plasterkami czosnku. Krotko zapiec w piekarniku. Posmarowac pestem.
Smacznego
Marga
szklanka prazonych pestek dyni
1/3 szklanki startego parmezanu
lyzeczka skorki z cytryny
2 lyzeczki soku z cytryny
1/2 szklanki styryjskiego oleju z pestek dyni
Wszystkie skladniki zmiksowac na papke. Podawac z bagietka.
Bagietke pokroic w plastry. Skropic oliwka z oliwek. Oblozyc kilkoma cieniutkimi plasterkami czosnku. Krotko zapiec w piekarniku. Posmarowac pestem.
Smacznego
Marga