- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Baza - 25 dag twarogu chudego
I wersja
-1 łyżeczka szczypiorku
-3 łyżeczki ziół (natka pietruszki, selera, kolendra, cząber, mięta lub jeszcze inne)
-pieprz i sól
II wersja
-2 łyżeczki ziół włoskich lub prowansalskich
-ewentualnie ząbek czosnku
-pieprz i sól
III wersja
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-troszkę kminku
-ewentualnie ząbek czosnku
-pieprz i sól
-1/2 łyżeczk musztardy - faza druga
Przyprawy dokładnie mieszamy z twarogiem, odcedzamy na sitku wyłożonym ściereczką, pod obciążeniem (6 godzin).
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni.
I wersja
-1 łyżeczka szczypiorku
-3 łyżeczki ziół (natka pietruszki, selera, kolendra, cząber, mięta lub jeszcze inne)
-pieprz i sól
II wersja
-2 łyżeczki ziół włoskich lub prowansalskich
-ewentualnie ząbek czosnku
-pieprz i sól
III wersja
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-troszkę kminku
-ewentualnie ząbek czosnku
-pieprz i sól
-1/2 łyżeczk musztardy - faza druga
Przyprawy dokładnie mieszamy z twarogiem, odcedzamy na sitku wyłożonym ściereczką, pod obciążeniem (6 godzin).
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni.