Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Assiula jak zwykle świetne torty
anbetung.gif

esteka19 też fajniutki
daumen.gif

goia87 bardzo delikatny a lala super zwłaszcza falbaneczki
daumen.gif

Po moich dzisiejszych koszmarach nocnych
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
(śniło mi się tortowanie a nawet jakieś ściany lukrowałam) udało mi się zrobić taki torcik ,nie jest cały w masie cukrowej bo coś ostatnio mi się żle z nią pracuje
baa.gif
To dla mojej małej sąsiadeczki która uwielbia konie ,(miał być koński łeb ale po moich perswazjach
icon_mad.gif
zmieniła zdanie)Pozdrawiam wszystkich lecę się zrelaksować po ciężkich przeżyciach ostatniej nocy
icon_lol.gif
wink.gif



Pokaż załącznik 84190


 

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
estka19, goia87, Marta12 torciki super!
aagaa Bc, nowa zasada brzmiała: nie podoba się, to się tłumacz co
icon_wink.gif
Patrzę na ten tort, no i ten, po prostu tragedia.. Padnę chyba.. z zazdrości
icon_razz.gif

 

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
JAM dzięki za tutki
wink.gif

asiula- brak słów jaka zdolna z ciebie bestyjka
goia- księżniczka cudeńko i jak dopracowana
anbetung.gif

Dziewczyny tortomaniaczki tworzycie arcydzieła.
 

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Ja to normalnie nie wyrabiam z czytaniem ...
icon_smile.gif
ale fajnie bo dużo można się jeszcze dowiedzieć. Torciki prześliczne!!! to mój jeszcze ciepły
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • rok.JPG
    rok.JPG
    393.4 KB · Wyświetleń: 0
Lut 21, 2012
320
0
0
bardzo ładne torty, to moje, i mam pytanie macie tutka jak zrobić aparat fotograficzny???
 

Załączniki

  • minnie_malowana.jpg
    minnie_malowana.jpg
    255.5 KB · Wyświetleń: 0
  • spongebob.jpg
    spongebob.jpg
    231.4 KB · Wyświetleń: 0

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
Cześć wszystkim popieram słowa sylkag66 czytania a czytania a dla kogoś nowego to tragedia ładować 5 ton informacji do głowy z pojemnością 1 tona
ugly_08.gif

Co do tortów to szkoda gadać wszystkie cudowne też się dorzucę "weekendowe"
2013.07.13_031.JPG 2013.07.13_046.JPG 2013.07.14_033.JPG 2013.07.13_041.JPG
 

Załączniki

  • 2013.07.13_031.JPG
    2013.07.13_031.JPG
    595.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 2013.07.13_041.JPG
    2013.07.13_041.JPG
    592.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 2013.07.14_033.JPG
    2013.07.14_033.JPG
    638.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 2013.07.13_046.JPG
    2013.07.13_046.JPG
    606 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
ale piękne torty się pojawiły!!! Super zdolne kobiety tu rządzzą!!!!! A ja dwa. Piłka generalnie nerwy mi zjadła. Nie umiem opanować tych łatek. Im niżej tym większe szpary mi się rozłaziły!!! Masakra! A siatkę sobie wzięłam z tutka ruskowego.
 

Załączniki

  • IMG_7727.JPG
    IMG_7727.JPG
    135 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_7763.JPG
    IMG_7763.JPG
    136.8 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
alipek @ 13 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452297ale piękne torty się pojawiły!!! Super zdolne kobiety tu rządzzą!!!!! A ja dwa. Piłka generalnie nerwy mi zjadła. Nie umiem opanować tych łatek. Im niżej tym większe szpary mi się rozłaziły!!! Masakra! A siatkę sobie wzięłam z tutka ruskowego.
Zgadzam sie choć mam jedno ALE
gruebel_2.gif
o ile dobrze zrozumiałam maro79 to raczej nie kobieta
zahnlos.gif


Wszystkie produkcje Prima!!!
freu.gif
freu.gif
freu.gif
LUBIE TO!
daumen.gif
icon_wink.gif


Ja poległam
zmeczony.gif
, mam problemy z tynkiem
cry_1.gif
robię 1-2-3 i zawsze ale to za każdym razem wychodzi mi rzadkie... konsystencja jogurtu i tort na 2-3 razy tynkuje bo mi spływa. Do lodówki pół godziny i znowu tynkuje...
Już nie wiem w czym rzecz. Myślałam że to wina pogody że za ciepło ale dziś mam 18st w kuchni
baa.gif
że może produkty do "D" kupiłam najlepsze i dalej się leje
cry_1.gif
mieszałam w misce z zimną wodą w nadziei że się wkońcu zetnie i nic.....normalnie musiałabym siedzieć w lodówce i mieszać . Jak wkładam masę do lodówki to ścina się z wierzchu na kamień a w środku ciapa, jak mieszam grudy wychodzą .... Niby nie problem bo w sumie daje rade na raty.... ale mnie to już wku......
baa.gif
baa.gif
baa.gif
baa.gif
bo ile można się męczyć z głupim tynkiem
cry_1.gif


Poległam
zmeczony.gif



Ps.alipek do każdej siatki jest podana średnica piłki jak przekroczysz to będą się rozłazić, no za duże ciasto jest nie ma formy kuli....
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
maro ty to widzę kolejny "początkujący" co to nas moze wiele nauczyć ;). super torty

alipek jak zawsze klasa... ja sobie myślę że dałoby się wyprowadzić wzór na długość boku tych sześcio- i pięciokątów w zależności od średnicy piłki. tylko muszę czas znaleźć



TADAM! pokonałam materię i założyłam fanpage na FB. kto może - polubcie choć troszkę
icon_razz.gif

http://www.facebook.com/TortyTrojmiasto
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
JAM @ 13 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452307Hej Marcin
icon_smile.gif
dołącz do tortomaniaczek na FB :D



kto wie co robie źle z tynkiem?
Ja nie wiem co źle robisz ale raz zrobiłam ten 1-2-3 i sobie darowałam. ucieram teraz normalnie w mikserze masło z cukrem pudrem i na końcu daję odrobinę wrzątku z kwaskiem cytr. i jest git. obniżenia walorów smakowych nie zanotowałam a duuuużo mniej roboty. w lodówce twardnieje na kamień a świeży jest mięciutki. i jak mi zostanie go w lodówce to potem da się bez problemu zmiękczyć w mikrofali, tylko trzeba być ostrożnym żeby się masło nie wytopiło
icon_smile.gif
 

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
o.laz @ 13 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452310Ja nie wiem co źle robisz ale raz zrobiłam ten 1-2-3 i sobie darowałam. ucieram teraz normalnie w mikserze masło z cukrem pudrem i na końcu daję odrobinę wrzątku z kwaskiem cytr. i jest git. obniżenia walorów smakowych nie zanotowałam a duuuużo mniej roboty. w lodówce twardnieje na kamień a świeży jest mięciutki. i jak mi zostanie go w lodówce to potem da się bez problemu zmiękczyć w mikrofali, tylko trzeba być ostrożnym żeby się masło nie wytopiło
icon_smile.gif
Ja tez taki tynk robię tylko na zamiast kwasku daje aromacik. Fajnie smakuje z cytrynowym. Tynk prosty i dobry. dzięki olaz. Fajnie jak zrobisz z tą piłką. Obiecsłam sobie że jak wrócę z wakacji to upiekę dzieciom i jeszcze raz podejdę do tematu.!!!!!
 

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
U mnie podobnie do o.laz i alipek tylko zamiast wrządku mleko i olejek (przeważnie cytrynowy)
a co do piłki to ktoś podawał link na piłke z przyklejanymi czarnymi łatkami ja tak ostatnio robiłem (zdięcie zamieszczane niedawno)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Zgadzam się z wami że ten masło+cukier jest dobry... ale tamten 1-2-3 bardzo mi smakuje ogólnie jest The Best na torcie wiele osób go chwali sugerując by z tego zrobić masę, i piękne zdobienia wychodzą z niego. dlatego szukam złotego sposobu by sobie z nim lepiej poradzić ... zależy mi na nim
zahnlos.gif

To prawie jak facet..... nieokiełznany
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy