- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
Smazone baklazany z serem i czosnkiem
Ser starkowac na drobnej tarce, zmieszac z majonezem i czosnkiem wedlug smaku. Konsystencja ma byc do smarowania. Posiekac zielenine - pietruszka, bazylia, kolendra (koperku z baklazanami nie lubie, ale to ja
)
Baklazany pokroic w plasterki wzdluz. Szerokosc okolo 0.5-0.7 cm. Tace posypac sola, na tace wykladac plastry baklazanow, po gorze tez posypac sola. Odstawic na 30 min. Bkalzany wytarc na sucho papierowa serwetka i smazyc w oleju na brazowo-zlocisty kolor. Podsmazone baklazany wykladac na serwetki, by odsiakl zbyteczny tluszcz. Jeszcze gorace smarowac serowo-majonezowa masa. Posypac zielenina. Mozna skladac na plasko (jak u mnie) a mozna skrecac w roladki. Podawac z pomidorem i bialym chlebem
Smacznego!

Ser starkowac na drobnej tarce, zmieszac z majonezem i czosnkiem wedlug smaku. Konsystencja ma byc do smarowania. Posiekac zielenine - pietruszka, bazylia, kolendra (koperku z baklazanami nie lubie, ale to ja

Baklazany pokroic w plasterki wzdluz. Szerokosc okolo 0.5-0.7 cm. Tace posypac sola, na tace wykladac plastry baklazanow, po gorze tez posypac sola. Odstawic na 30 min. Bkalzany wytarc na sucho papierowa serwetka i smazyc w oleju na brazowo-zlocisty kolor. Podsmazone baklazany wykladac na serwetki, by odsiakl zbyteczny tluszcz. Jeszcze gorace smarowac serowo-majonezowa masa. Posypac zielenina. Mozna skladac na plasko (jak u mnie) a mozna skrecac w roladki. Podawac z pomidorem i bialym chlebem

Smacznego!