- Wrz 13, 2004
- 9,553
- 1
- 0
W-Z 
wzorowałam się na tiramisu Marcychny
		 
	
 
biszkopt:
8 jajek
6 łyżek skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
słodzik do pieczenia ok 30 tabletek rozkruszonych
cacao
ubić bialka+ żółtka+slodzik + skrobia+proszek+ cacao
piec 2 oddzielne biszkopty, po ok 15 min w temp. 190stopni
(moja blaszka ok 32x22cm, a druga o 2 cm większa. większy biszkopt dałam na gorę)
masa:
3 serki homogenizowane 3% (wiaderko 0,5kg - Lidl)
słodzik ok 15 tabletek rozkruszonych
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki mleka
200 ml jogurtu naturalnego 0%
Zmiksować serki + jogurt + słodzik + żelatyna rozpuszczona w gorącym mleku
polewa:
żółtko + jajko dobrze ubić + słodzik + kakao
na razie takie brzydkie zdjęcie z telefonu, ze zjedzoną przez pokrywkę w czasie transportu do pracy - polewą
		 
	
 
	 
	
		
			
		
		
	
			
			wzorowałam się na tiramisu Marcychny
 
	biszkopt:
8 jajek
6 łyżek skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
słodzik do pieczenia ok 30 tabletek rozkruszonych
cacao
ubić bialka+ żółtka+slodzik + skrobia+proszek+ cacao
piec 2 oddzielne biszkopty, po ok 15 min w temp. 190stopni
(moja blaszka ok 32x22cm, a druga o 2 cm większa. większy biszkopt dałam na gorę)
masa:
3 serki homogenizowane 3% (wiaderko 0,5kg - Lidl)
słodzik ok 15 tabletek rozkruszonych
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki mleka
200 ml jogurtu naturalnego 0%
Zmiksować serki + jogurt + słodzik + żelatyna rozpuszczona w gorącym mleku
polewa:
żółtko + jajko dobrze ubić + słodzik + kakao
na razie takie brzydkie zdjęcie z telefonu, ze zjedzoną przez pokrywkę w czasie transportu do pracy - polewą
 
	 
 
				
		 
 
		