- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Dahl z kurczakiem i brzoskwiniami - danie indyjskie
Pierś kurczaka
słodka papryka
ostra papryka
kumin
curry
sos sojowy
olej
soczewica czerwona - na 2 osoby dają połowę paczki 350 g.
cebula
papryczka chilli
ząbek czosnku
brzoskwinie
1 . pierś kurczaka, pokrojoną w kostkę zamarynować w oleju z sosem sojowym, czerwoną papryką, curry, kuminem i ostrą papryką (ostrożnie, do smaku.)
2.Czerwoną soczewicę gotować 10 min z plasterkami papryki chilli. Odcedzić.
3. W woku podsmażyć kurczaka ( wraz z marynatą) , dodać posiekaną cebulą, przeciśnięty ząbek czosnku i czerwoną paprykę, pokrojona w kostkę. Wymieszać, smażyć do zeszklenia cebuli.
Podlać 2-3 łyżkami sosu sojowego.
Dodać odcedzoną soczewicę i pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Wymieszać.
4. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, wymieszanego z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
SMACZNEGO
Danie z przepisu z Tina Koch & Back-Ideen, Marz 2008

Pierś kurczaka
słodka papryka
ostra papryka
kumin
curry
sos sojowy
olej
soczewica czerwona - na 2 osoby dają połowę paczki 350 g.
cebula
papryczka chilli
ząbek czosnku
brzoskwinie
1 . pierś kurczaka, pokrojoną w kostkę zamarynować w oleju z sosem sojowym, czerwoną papryką, curry, kuminem i ostrą papryką (ostrożnie, do smaku.)
2.Czerwoną soczewicę gotować 10 min z plasterkami papryki chilli. Odcedzić.
3. W woku podsmażyć kurczaka ( wraz z marynatą) , dodać posiekaną cebulą, przeciśnięty ząbek czosnku i czerwoną paprykę, pokrojona w kostkę. Wymieszać, smażyć do zeszklenia cebuli.
Podlać 2-3 łyżkami sosu sojowego.
Dodać odcedzoną soczewicę i pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Wymieszać.
4. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, wymieszanego z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
SMACZNEGO

Danie z przepisu z Tina Koch & Back-Ideen, Marz 2008
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: