![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.294 Dołączył: 4-June 08 Skąd: CHICAGO Użytkownik nr: 9.406 ![]() |
Wolejwoda - znam te drozdze o ktorych piszesz,ale ja teraz nie uzywam ich tak wiele bo staram sie piec na zakwasie.Drozdze instant Oetkera (te ktore sa od lat bardzo popularne w Polsce) kupuje praktycznie w kazdym wiekszym spozywczym sklepie na poludniowych przedmiesciach.Natomiast drozdze piekarskie 1 funtowe tylko w polskich sklepach ktore maja swoje piekarnie na miejscu np. Dunajec czy Joe & Frank.Oni kupuja je hurtowo do swoich potrzeb na piekarnie a sprzedajac je dodatkowo zarabiaja.A czy obok Ciebie sa jakies polskie sklepy z piekarnia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 40 Dołączył: 14-July 08 Skąd: N. Illinois, USA Użytkownik nr: 9.883 ![]() |
Izunia,
Niestety nie mamy sklepu z piekarnia ( byl w Mchenry ale zamkneli - machlojki), czasami bywam w poblizu Joe & Frank to moze kupie. Wlasciwie to tez malo uzywam drozdzy, mam bardzo dobry zakwas, chleby na zakwasie coraz lepjej wychodza. Suche drozdze kupilem i uzywalem na poczatku mojej przygody z pieczeniem chleba, teraz tylko czasami do szybkiego pieczenia. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.842 Dołączył: 17-September 04 Skąd: Italia Użytkownik nr: 52 ![]() |
100 g swiezych starcza mi na 6-7 kg maki. Podana ilosc instant raczej nie starczylaby.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 40 Dołączył: 14-July 08 Skąd: N. Illinois, USA Użytkownik nr: 9.883 ![]() |
100g:7=14.3g jedna torebka instant drozdzy (2-1/4 lyzeczki) = 17 g swiezych. Ja daje 1/2-1 lyzeczki instant (jak pieke chleb "Owieczki") na kg maki, chleb rosnie jak glupi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 90 Dołączył: 10-February 09 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 13.908 ![]() |
Polecam tą tabelkę- jest prosta w obsłudze i czytelna
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 10th December 2019 - 11:24 |