![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.138 Dołączył: 12-April 06 Skąd: Rzeszów Użytkownik nr: 1.639 ![]() |
makę kukurydzianą nareszcie zakupiłam i pewno przez weekend wypróbuję!
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 2 Dołączył: 8-September 08 Użytkownik nr: 10.707 ![]() |
Czy może być zamiast mąki kukurydzianej średnia kaszka kukurydziana?
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.857 Dołączył: 25-June 08 Skąd: opolszczyzna Użytkownik nr: 9.634 ![]() |
pewnie, że może być kaszka, lecz to juz nie będzie ten sam efekt dietetyczny
ale na pewno będzie smacznie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 2 Dołączył: 8-September 08 Użytkownik nr: 10.707 ![]() |
pewnie, że może być kaszka, lecz to juz nie będzie ten sam efekt dietetyczny ale na pewno będzie smacznie ![]() Chodziło mi o to, czy ciasto w ogóle wyjdzie. Jak wyjdzie to dobrze ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.857 Dołączył: 25-June 08 Skąd: opolszczyzna Użytkownik nr: 9.634 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 7 Dołączył: 13-June 10 Użytkownik nr: 22.143 ![]() |
brzmi i wygląda pysznie, muszę spróbowac
![]() buziaki, pozdrawiam ;** |
|
|
![]()
|
|
witaj
![]() 1 pastylka słodziku zwykle jest równa 1 łyżeczce cukru. Powodzenia i smacznego! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 7 Dołączył: 13-June 10 Użytkownik nr: 22.143 ![]() |
wow 16 łyzeczek cukru, tuż to bomba kaloryczna, sam cukier jakieś 320kcal. Może na diecie nie jestem ale bez przesady, no takie ciacho ;D
![]() ![]() pozdrawiam :* ![]() |
|
|
![]()
|
|
hmm to zależy kto co lubi - 16 łyżeczek to zaledwie 4 łyżki cukru czyli nieco ponad ćwierć szklanki....
oczywiście, że wyjdzie z rodzynkami i mniejszą ilością ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 9 Dołączył: 29-October 09 Użytkownik nr: 18.230 ![]() |
Ciasto w piekarniku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.568 Dołączył: 18-May 07 Skąd: Skierniewice Użytkownik nr: 4.081 ![]() |
wg diety protal w tym cieście (jak i w każdym innym) nie można zastosować żadnej innej mąki niż kukurydziana maizena akurat maizena to skrobia kukurydziana ;) nie mąka co do wcześniejszych tekstów typu "no przecież parę rodzynek nie zaszkodzi, to naturalna słodycz" - niestety, ta dieta wyklucza każdą naturalną słodycz. Zero cukru w pierwszych 2 fazach (czyli tych, na których się chudnie), a fruktoza zawarta w owocach cukrem jest ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 23 Dołączył: 17-February 08 Użytkownik nr: 7.704 ![]() |
dziewczyny, jak zrobić zeby ciasto nie opadło? piekłam je w temp 180'C, zaczeło sie przypalac od góry, to 15min przed zakonczeniem pieczenia zmniejszylam temp do 150'C. Po 40min po prostu wylaczylam piekarnik, nie wyjmowałam ciasta, pozniej jak po nie poszłam to było klapnięte
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
wydaje mi się, że Twoje ciasto opadło, bo zbyt zmniejszyłaś temperaturę. Skoro zaczęła się góra przypiekać, to może nastęnym razem daj ciasto o poziom niżej i temperaturę ustaw na 170 st. Moje ciasto nigdy nie opadło, więc sądzę, że Twój piekarnik mocniej grzeje i ta drobna zmiana wystarczy. Daj znać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 23 Dołączył: 17-February 08 Użytkownik nr: 7.704 ![]() |
wydaje mi się, że Twoje ciasto opadło, bo zbyt zmniejszyłaś temperaturę. Skoro zaczęła się góra przypiekać, to może nastęnym razem daj ciasto o poziom niżej i temperaturę ustaw na 170 st. Moje ciasto nigdy nie opadło, więc sądzę, że Twój piekarnik mocniej grzeje i ta drobna zmiana wystarczy. Daj znać. no własnie chodzi o to że nie mam już niższego poziomu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 12.223 Dołączył: 28-May 07 Skąd: Szwajcaria Użytkownik nr: 4.174 ![]() |
wg diety protal w tym cieście (jak i w każdym innym) nie można zastosować żadnej innej mąki niż kukurydziana maizena akurat maizena to skrobia kukurydziana ;) nie mąka No wlasnie, w przepisach Dukana zawsze jest skrobia kukurydziana (czyli maizena) a nie maka, i to wtedy ciasto zgodne jest z dieta proteinowa (maka kukurydziana to niestety nie to samo...). |
|
|
![]()
|
|
w jakich sklepach 'realnych' kupujecie maizenę? Jest w ogóle dostępna poza internetem?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 27.418 Dołączył: 30-October 04 Skąd: z Nienacka Użytkownik nr: 151 ![]() |
Skrobia kukurydziana jest też w Kuchniach Świata i w Intermarche, oraz w sklepach ze zdrową żywnością też widziałam. Ja kupuję w młynie, który ma duży wybór róznych rodzajów mąki.
I faktycznie jest zasadnicza różnica między mąką kukurydzianą i skrobią kukurydzianą, to dwa zupełnie inne produkty o innych właściwościach, tu znajdziecie informacje na ten temat: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...hl=kukurydzian* |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.301 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
A ze skrobia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 30.541 Dołączył: 5-May 06 Skąd: Górny Śląsk Użytkownik nr: 1.716 ![]() |
Mnie niestety z tego przepisu wychodzi pieczony budyń, żadnej struktury bąbelkowej, nic, zero.
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 5th December 2019 - 23:13 |