![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Źródło: Tina Koch&Back-Ideen, Mai 2012
![]() 4 kotlety z karkówki 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 250 g pieczarek 100-200 ml gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i czarny pieprz do smaku ew. szczypta mielonej gałki muszkatołowej Karkówkę zrumienić na patelni z obu stron. Nie chodzi tu o to, by w środku nie była surowa, lecz o to, by wierzch się zezłocił. Ułożyć mięso płasko w naczyniu do zapiekania tak, by kawałki na siebie nie zachodziły. Na tym samym oleju podsmażyć obraną i posiekaną cebulę wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami i ząbkiem czosnku. Kiedy będą złote, wlać śmietanę, wymieszać i chwilę dusić. Dodać słodką paprykę, doprawić solą, pieprzem i ew. gałką. Sos pieczarkowy ułożyć na mięsie. Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. przez ok. 40 min. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Dzisiaj mój syn robił zakupy, bo jutro ma przyjść na obiad. Wybrałam tę karkówkę. Wszystko już jest w domu, a jutro gotowanie, co przy tej pogodzie będzie samą przyjemnoscią, oczywiście poza jedzeniem, bo że będzie dobre w to nie wątpię.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Trzymam kciuki, by smakowało
![]() Czas pieczenia karkówki tak naprawdę uzależniony jest od grubości kotleta, powinny być mięciutkie. Jeśli mogę coś Ci polecić na kolejny raz, to polecam szczerze te frykadelki. Szybkie i pyszne. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.533 Dołączył: 23-December 04 Skąd: prawie Warszawa Użytkownik nr: 236 ![]() |
U mnie też dzisiaj na obiad będzie ta karkówka
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Karkówka wyszła miękka i soczysta. Bałam się trochę "współpracy" z moim piekarnikiem, ale wszystko wyszło doskonale i smacznie. Ponieważ na obiedzie były cztery osoby, podałam najpierw sałatkę ze szparagów, a póżniej danie główne, które wzbudziło zachwyt stołowników.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ufff, Seniorko, kamień z serca: cieszę się , że się dobrze udało, i że zarówno Tobie, jak i gościom smakowało.
![]() Basiau, smacznego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.507 Dołączył: 15-August 09 Użytkownik nr: 17.117 ![]() |
mam akurat mały kawalek karkówki zamrozony - zastanawiałam się co mogłabym zrobić , a tu proszę
Jutro mąż będzie miał na obiad |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.533 Dołączył: 23-December 04 Skąd: prawie Warszawa Użytkownik nr: 236 ![]() |
Bardzo smaczne danie, i mało skomplikowane w przygotowaniu, tak lubię
![]() Na pewno będzie jeszcze gościć na naszym stole. Dziękuję za przepis. |
|
|
![]()
|
|
Basiau, ogromnie się cieszę, że jesteś zadowolona z przepisu.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 481 Dołączył: 7-September 14 Użytkownik nr: 53.284 ![]() |
Muszę jutro zrobić, dawno karkówki nie robiłam więc wypróbuję .
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 12th December 2019 - 22:59 |