![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.474 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
Joanno ,bardzo mi się podoba twoja wersja ,jest bardziej energio oszczędna
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.744 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Moi goście wylizali pucharki do czysta i powiedzieli, że tak pysznych lodów jeszcze nie jedli.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 419 Dołączył: 13-October 07 Skąd: Kraków Użytkownik nr: 5.770 ![]() |
"Och, ach!" - te wykrzyknienia słychać podczas konsumowania (raczej już po) tych lodów u mnie w domu. Mają taki niecodzienny, prawdziwie bananowy smak... Są dużo lepsze niż kupne, nawet tradycyjne nowotarskie.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 19 Dołączył: 10-August 09 Użytkownik nr: 17.017 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.474 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
Joanna,
![]() Mała m. ![]() M.morgan, to czekam na końcowa relację jak smakowało |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 19 Dołączył: 10-August 09 Użytkownik nr: 17.017 ![]() |
Składam relację
![]() PYCHA! choć osobiście bardziej smakowaly mi jako zimny mus niż lody ![]() ![]() bo wyszły mi w środku kryształki lodu i właśnie to mi przeszkadzało... może jest na to jakiś sposób?? |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.744 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Nie pomogę, bo w maszynce wychodzą idealne. Może za rzadko mieszałaś?
Dziś znów przygotowałam masę bananową jak poprzednio, na patelni. Do demerary dodałam łyżkę muscovado dla podkręcenia smaku. ![]() Resztę będę kombinować jutro. Waham się pomiędzy kawą a orzechami pekan... EDIT: Dałam jedno i drugie. Po prostu niebo w gębie! Proporcje ku pamięci: 3 banany+ 1/3 szklanki demerary+ łyżka muscovado + 150 ml śmietanki 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki śmietanki, 2 łyżki mleka skondensowanego karmelowego, 2 łyżeczki kawy, garść orzechów |
|
|
![]()
|
|
ja tez w maszynce robiłam
bez maszynki to ten polecam http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7821&hl= robiłam z rożnymi dodatkami i zawsze sukces |
|
|
![]()
|
|
hmmm no to chyba będę musiała się zaopatrzyć w to cudo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 419 Dołączył: 13-October 07 Skąd: Kraków Użytkownik nr: 5.770 ![]() |
Ja także nie jestem szczęśliwą posiadaczką maszyny do lodów, a lody wyszły kremowe i bezkryształkowe. Mieszałam często. Myślałam, że nawet za często, lecz opłaciło się.
No i przy okazji - znów je zrobiłam. Teraz były w wersji lekko kawowej. Też pyszne. Jak ja Ci, Margot, dziękuję za ten przepis. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mała m. super ,ze bez maszynki tez się udaje
Może ktoś się jeszcze skusi Bardzo się cieszę ,że przepis okazał się bardzo udany -tak czułam ,ale on od mistrza pochodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.400 Dołączył: 23-August 06 Skąd: Londyn Użytkownik nr: 2.183 ![]() |
Mnie bardzo smakowaly, ale taki jeden sprobowal i wyplul!!! No i jeszcze marudzil, ze dlaczego nie waniliwe????
No i nie pozostalo nic innego jak skonsumowac samej.... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.368 Dołączył: 19-May 08 Użytkownik nr: 9.193 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.400 Dołączył: 23-August 06 Skąd: Londyn Użytkownik nr: 2.183 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.309 Dołączył: 10-December 07 Użytkownik nr: 6.650 ![]() |
i ja zrobiłam, bardzo dobre są, takie karmelowo-bananowe, chociaż z tymi lodami to dziwna sprawa, bo z jednej strony nie moge sie do końca przekonać do bananowego posmaku, a z drugiej jak zacznę je jeść to się nie mogę oderwać
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.831 Dołączył: 6-March 08 Użytkownik nr: 8.029 ![]() |
Poprzednim razem ręcznie, a teraz zrobiłam, w maszynie. Dodałam 2 łyżeczki kawy
i garść posiekanych orzechów włoskich. Nie musiałam domrażać. Bardzo dobre wyszły. Następnym razem dam trochę mniej cukru. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 20.571 Dołączył: 25-September 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Użytkownik nr: 98 ![]() |
spaskudziłam, pierwsze lody w maszynie i porażka
![]() chyba zawiniło masło, które dodałam twarde prosto z lodówki, czy ono powinno być miękkie? moja konsystencja od początku była bardzo grudkowata zamiast aksamitna. |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 480 Dołączył: 7-September 14 Użytkownik nr: 53.284 ![]() |
Przepyszne lody mi wyszły
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 10th December 2019 - 00:34 |