![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.398 Dołączył: 11-June 06 Skąd: Opole Użytkownik nr: 1.843 ![]() |
zmiksować: 1 banana, 120 ml mleka, łyzeczkę kawy rozpuszczalnej, łyżeczkę cukru.
podawac schłodzone pyyycha przepis pochodzi od kelnerki z mojej ukochanej opolskiej knajpy "Pod Arkadami" podpytałam jak to robią i powiedziała |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.842 Dołączył: 17-September 04 Skąd: Italia Użytkownik nr: 52 ![]() |
A ja wlasnie zjadlam wszystkie banany.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 210 Dołączył: 24-February 08 Użytkownik nr: 7.829 ![]() |
Alez to musi byc dobre. Jutro zakupie banany i pokafejkuje bananowo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.527 Dołączył: 19-September 04 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 67 ![]() |
Też mam taki plan na dziś.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.713 Dołączył: 10-October 04 Skąd: Piła Użytkownik nr: 116 ![]() |
A mi zalega 1 w lodówce.
Moze na sniadanie sobie zrobie ![]() P.S. można mrozić banany?? Nie wiem czy dam rade jutro zrobic a szkoda mi go wywalac. Poza tym byłby już schłodzony ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 309 Dołączył: 17-February 08 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 7.705 ![]() |
można, i wychodzą wtedy dobre lody bananowe:)
Tylko ci radzę zdjąć skórkę i owinąć w folię aluminiową, bo z takiego mrożonego banana niezbyt sama chce schodzić :D |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.541 Dołączył: 14-March 05 Użytkownik nr: 409 ![]() |
Nie zwlekajcie i robcie!!!
![]() To jest pyszne ![]() ![]() - Dobrze, ze kupilam dwa kg bananow ![]() Mysz! - Wielkie dzieki za podzielenie sie przepisem ![]() ![]() - Wchodzi na stale ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.713 Dołączył: 10-October 04 Skąd: Piła Użytkownik nr: 116 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.646 Dołączył: 6-May 05 Skąd: znikąd Użytkownik nr: 506 ![]() |
O jakie ładne zdjecie.
Też zrobiłam ale w formie lodów. Na razie sie chłodzą, to co już oblizałam smakuje interesująco. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.541 Dołączył: 14-March 05 Użytkownik nr: 409 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.527 Dołączył: 19-September 04 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 67 ![]() |
Zrobiłam, na deser, z tłuczonym lodem i mlekiem z lodówki. Szybkie i pyszne.
Mysz, zdaje sie, ze to będzie hitem tego sezonu. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 29.115 Dołączył: 28-December 05 Użytkownik nr: 1.177 ![]() |
No, taki koktajl robie sobie od dawna, biały lub brązowy
![]() Rozkosz smaku, ale często odpokutowana mniejszymi lub większymi dolegliwościami, niestety... Ale od czasu do czasu sie skuszę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.754 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Pyszne. Z kawą zbożową również.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.475 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
i ja sobie zrobiłam ,na mleku sojowy i pycha , hit sezonu jak nic !
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 20.571 Dołączył: 25-September 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Użytkownik nr: 98 ![]() |
Pyszna ta kawa, właśnie sobie popijam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 30.541 Dołączył: 5-May 06 Skąd: Górny Śląsk Użytkownik nr: 1.716 ![]() |
Właśnie skończyłam pić - jestem w niebie
![]() Zamiast słodzić dodałam do smaku mleczko słodzone - na oko. Dodałam też ciut cukru waniliowego i soku z cytryny bo czegoś mi było brak ![]() Poezja mmmmm z tłuczonym lodem na upał będzie rewelacja!!! Acha - córom też smakuje, spróbowały i jutro robimy z kakao ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 20.571 Dołączył: 25-September 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Użytkownik nr: 98 ![]() |
Mój mąż też zachwycony, zostawiłam dla Niego w lodówce i smaki jeszcze bardziej się przegryzły przez 2 godziny chłodzenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
A Maz bardzo mnie rozbawil
![]() Cafe banana zrobilam w sloiku ( z potrojnej porcji ![]() Przychodzi z pracy, po chwili pytam czy chce sprobowac. Patrzy na sloik i z powazna mina "no co Ty? zakwas mam sporbowac? ( ja lekki usmieszek) - a on " zrobilas nowy zakwas?" No i nie wytrzymalam i powiedzialam, ze to kawa bananowa ![]() ![]() ![]() A po tym dodal " no coo, to wyglada, jak Twoj zakwas " ![]() ![]() ![]() - ale "zakwas" bardzo Mu smakowal ![]() U mnie tez bedzie hitem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 309 Dołączył: 17-February 08 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 7.705 ![]() |
Ja też zrobiłam, na mleku ryżowym i bez cukru, ale miałam takiego banana, że sam ze skórki wyłaził
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 563 Dołączył: 22-September 07 Użytkownik nr: 5.486 ![]() |
Uwielbiam i banany i kawę.. na pewno zrobię ...
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 13th December 2019 - 06:50 |