![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.102 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Dolina Baryczy Użytkownik nr: 421 ![]() |
Pięknie wyglądają,wszystkie.
Muszę spróbować tych wytrawnych,bo zdjęcia są zachęcające. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 1 Dołączył: 6-April 09 Użytkownik nr: 15.075 ![]() |
U mnie dziś też będą dwie plecionki makowe i dwie orzechowe. Jedne rosną, a drugie siedzą w piekarniku. Zamiast mleka dałam jogurt rozcieńczony wodą w proporcji 1:2. Smarowałam żółtkiem wymieszanym ze słodką śmietanką. Jakie bylo nadzienie orzechowe? Probuje znalezc takie jakie mi smakuje, ale na razie bez powodzenia Dziekuje za wspanialy przepis. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.746 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Jakie bylo nadzienie orzechowe? Najprawdopodobniej takie: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;hl=orzechowa |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 779 Dołączył: 5-February 09 Skąd: Mosina Użytkownik nr: 13.811 ![]() |
Zrobiłam z nadzieniem szpinakowo-serowym, zaplatana sposobem z filmiku kilka stron wstecz. Przepyszna rzecz, ciasto mięciutkie, puszyste, wspaniale się z nim współpracuje. Zdecydowanie do powtórki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.365 Dołączył: 9-November 08 Użytkownik nr: 12.179 ![]() |
Znalazlam takie sposoby na formowanie ciasta drożdżowego https://www.youtube.com/watch?v=1oO97xMoUf8
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Znalazlam takie sposoby na formowanie ciasta drożdżowego https://www.youtube.com/watch?v=1oO97xMoUf8 Doris bardzo Ci jestem wdzięczna za tego linka ![]() Wsiąkłam.... |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.365 Dołączył: 9-November 08 Użytkownik nr: 12.179 ![]() |
Polecam się
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.193 Dołączył: 16-February 08 Skąd: półn.-zach. Użytkownik nr: 7.687 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.365 Dołączył: 5-March 09 Skąd: Leżajsk Użytkownik nr: 14.366 ![]() |
I ja też
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 17.481 Dołączył: 23-September 08 Skąd: spod Buc_lina (onegdaj Lublina) Użytkownik nr: 10.941 ![]() |
Nom.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.746 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Pani lubi zaglądać na rosyjskie strony kulinarne.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 17.481 Dołączył: 23-September 08 Skąd: spod Buc_lina (onegdaj Lublina) Użytkownik nr: 10.941 ![]() |
Ma się te zboczenia.
|
|
|
![]()
|
|
Znudziły mi się klasyczne strucle makowe, więc zrobiłam dziś z tego ciasta i nadzienia wg Nasierowskiej "gwiazdę" podobną do tej, tylko z gładkimi brzegami:
http://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1471880 Tym razem zrobiłam cztery krążki ciasta i trzy warstwy nadzienia. Skręciło mi się oczywiście krzywulaśnie, ale w smaku pyszna. Będę kroić w kostkę, więc liczę na fajny przekrój. EDIT: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.475 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
zweganizowana wersja z pół porcji i 3 makowce ,że palce lizać
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Margot, świetna ta strucla, możesz napisać, jak ją zweganizowałaś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.475 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
Margot, świetna ta strucla, możesz napisać, jak ją zweganizowałaś? Składniki na 3 makowce 500g mąki( 300g luksusowej, 100g krupczatki ,100 g semoliny) 25 g świeżych drożdży 100 g margaryny wegańskiej (pewnie olej kokosowy czy inny może spokojnie być) 100 ml ciepłego mleka roślinnego( u mnie sojowe) 100-130 ml jogurtu roślinnego( u mnie sojowy z Kauflandu) 1/2 szklanki przecieru z pieczonej dyni( u mnie z tej masłowej) 60 g cukru 1 łyżka domowej esencji waniliowej skórka otarta z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki soli szczypta proszku do pieczenia |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję, na pewno skorzystam z pomysłu.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 11th December 2019 - 14:52 |