![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 34 Dołączył: 20-June 07 Użytkownik nr: 4.399 ![]() |
Jak najbardziej. Ja niedawno otworzyłam słoik z ubiegłego roku. A może nawet z 2013 roku. Była bardzo dobra. A dlaczego pytasz? Kiedyś rodzice zrobili paprykę z dodatkiem czosnku i niestety kiedy otworzyłam po kilku miesiącach zawartość wystrzeliła na całą kuchnię. Z drugiej strony, może oni dali tego czosnku za dużo, bo my w domu lubimy paprykę mocno czosnkową. Dlatego się zastanawiam, jak bardzo jest trwała taka papryka bez octu, tym bardziej, że w kilku miejscach w internecie przeczytałam, że w oleju się nie da. Dziękuję za odpowiedź, w takim razie na pewno zrobię, bo uwielbiam pieczoną paprykę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.365 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Dlatego się zastanawiam, jak bardzo jest trwała taka papryka bez octu, tym bardziej, że w kilku miejscach w internecie przeczytałam, że w oleju się nie da. Agafko, wg mnie w tym przepisie za ocet "robi" cytryna. Jest tutaj w sporej ilości i paprykę w słoikach zalewa się mieszaniną cytrynowej marynaty i oliwy/oleju. Ja zalewam przecedzoną marynatą i bezzapachowym olejem z małym dodatkiem oliwy. |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.545 Dołączył: 9-April 09 Skąd: lubelskie Użytkownik nr: 15.159 ![]() |
Upieklam dziś paprykę, teraz siedzi w sosie. Upieklam w całości, ale jeśli mi posmakuje i będę robić ponownie to spróbuje upiec już oczyszczona, bardzo ciężko się taką miękka czyści z ziaren.
Zrobiłam z 3 kg papryki, dalam 3 cytryny i nieco mniej czosnku, ją czosnek uwielbiam, ale paprykę robię z myślą synu. Zobaczymy czy mu posmakuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.365 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Tylko pierwszy raz obierałam paprykę opiekaną w całości. Od tej pory zawsze kroję na mniejsze części, czyszczę i dopiero potem opiekam
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.545 Dołączył: 9-April 09 Skąd: lubelskie Użytkownik nr: 15.159 ![]() |
Wyciagam przepis. Chcialabym zrobić ta paprykę jesli bede miala mozliwosc w tym roku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.831 Dołączył: 6-March 08 Użytkownik nr: 8.029 ![]() |
Ta papryka to stały punkt,w moich zapasach. Zrobiłam z dwóch porcji na razie. Pyszna jest.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.193 Dołączył: 16-February 08 Skąd: półn.-zach. Użytkownik nr: 7.687 ![]() |
Dzisiaj zalałam marynatą. Trochę obierania miałam, 8 kg. Piekłam przepołowione. Kika nie chciało się obrać to zrobiłam metodą parowania (tak polecała sonia). Jednak pozostanę przy metodzie pieczonej.
Zamówiłam kolejną partię papryki i pomidorów, szukam przepisów ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 12th December 2019 - 06:45 |