![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.050 Dołączył: 6-August 06 Użytkownik nr: 2.086 ![]() |
Witam,
coś innego, dla nas miła odmiana od zwykłych kotletów mielonych. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego chudego szynka konserwowa chuda lub inna chuda wędlina jedno jajko cebula lub szczypiorek gotowa przyprawa do mięsa mielonego lub własna mieszanka maly serek wiejski chudy (można dać dwa) 2 ogórki korniszony lub kiszone sól, pieprz, lub inna ostra przyprawa. Wykonanie: Wymieszać mięso z jajkiem i przyprawą. Dodać cebulę lub szczypiorek, drobno pokrojone. Kłaść na plasterek szynki po łyżce mięsa i robić roladki. Kłaść dość ciasno w formie, my mamy formę ceramiczną w kształcie prostokątnym do której wchodzi około 20 roladek. Można, szynkę posmarować ostrą musztardą, lecz jest wówczas więcej "zabawy" przy zwijaniu, w sensie brudzenia ![]() ![]() Smacznego! ![]() Można podawać z sosem tzatziki (na zdjęciu ![]() Lub na II fazie z sałatką pomidorowo-ogórkową lub inną ulubioną. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.747 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Fajne. Jakiego mięsa używasz?
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.050 Dołączył: 6-August 06 Użytkownik nr: 2.086 ![]() |
Mięsa mielonego 7% z biedronki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.747 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Dziękuję. Ja go również używam, od kiedy go w Biedronce wypatrzyłam, ale teraz tylko dla rodziny, bo to wieprzowe, a takie jest ponoć na Dukanie zabronione. Ale z drugiej strony chuda wędlina jest przecież dozwolona, więc i chude wieprzowe chyba też?
|
|
|
![]()
|
|
Mój dietetyk twierdzi, że można pomimo że jest wieprzowe. Mi się też wydawało, ze nie. Użył jeszcze jakichś mądrych-uczonych "stwierdzeń", których niestety nie spamiętałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to super. Z czystym sumieniem wykorzystam.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Ja takie roladki zapiekam w sosie pomidorowym
![]() |
|
|
![]()
|
|
O proszę, oczywiście także można przy zastosowaniu drobnych poprawek
![]() Jakkolwiek Twoje są w sosie, a moje są bardziej "zwarte" i sosu nie ma. Na pewno spróbuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Robiłam z pamięci i oczywiście poknociłam.
![]() Zamiast zapiec roladki, wyłożyłam od razu na nie twarożek, a on rozpuścił się tworząc serową zupę. Dzięki temu jednak roladki wyszły bardzo soczyste i miękkie. EDIT: Serowy sos też mi się nie zmarnował. Na drugi dzień przecedziłam go przez sitko, rozcieńczyłam odtłuszczonym kurzęcym bulionem i doprawiłam do smaku chrzanem. Bardzo smaczny wyszedł. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.025 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 76 ![]() |
Podoba mi się ten przepis, do wypróbowania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.025 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 76 ![]() |
Nie dopisałam jak zrobiłam, ale wyszło bardzo smaczne. Do powtórki w najbliższych dniach.
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 12th December 2019 - 14:33 |