![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.324 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
U mnie niezabielana za to z jajkami.
Fajniejsza wychodzi od zurku, bo od kaszy gesciejsza sie robi. Taka jakby kleista. Tylko te 5 ziemniakow to strasznie duzo na taka ilosc plynow. Szczegolnie zwracam uwage, bo malego ziemniaki kluja w zeby ![]() Moze powinno byc wiecej kaszy (3 lyzki byly) a mniej ziemniakow? |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.324 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
Robie dzis 3ci albo 4ty raz!
Daje tylko 2 ziemniaki, grzybkow nie pare a kilka i wiecej kaszy. Wielkanocny zur tez z kasza zrobilam. Mazurska dalam, bo innej zbraklo. Wyszedl zur taki, ze malzonek nie mogl przestac chwalic, a on wybredny. Najbardziej lubi z torebki z msg ![]() Chyba bede czesto robic. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.138 Dołączył: 12-April 06 Skąd: Rzeszów Użytkownik nr: 1.639 ![]() |
Zrobiłam w sobotę- wspaniała, szybka i pożywna bardzo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja robilam w czwartek
![]() Malzonek mnie wkurzyl. Zrobilam na kurczaku, zeby nie gadal, ze sama woda (a i tak podaje z jajkiem) na udkach b/s b/k a on tego kurczaka nie ruszyl! - Nie jadles miesa? - Nie Tyle to widze akurat - Dlaczego nie jadles? - Nie podobalo mi sie. Takie jakies ciemne. -Ciemne, bo z grzybami gotowane! No i tyle bylo z gotowania zupy na drogim kawalku miesa. Ty ciemnioku, ty ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.102 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Dolina Baryczy Użytkownik nr: 421 ![]() |
Ja dzisiaj zrobiłam,a pod koniec gotowania dorzuciłam małe pulpety z mięsa indyczego -całość może robić za obiad jednodaniowy.
Mnie tam bardzo smakowało. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 9 Dołączył: 4-March 06 Użytkownik nr: 1.456 ![]() |
Pyszna zupka. Będzie nie raz do powtórki.
Leciutko kwaskowata, czuć wyraźnie krupy, grzyby i koperek. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.138 Dołączył: 12-April 06 Skąd: Rzeszów Użytkownik nr: 1.639 ![]() |
Robię ją bardzo często bo wszyscy za nią przepadamy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 229 Dołączył: 11-February 11 Skąd: UK Użytkownik nr: 27.527 ![]() |
Nastawilam zakwas, bede robic za 3 dni
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.365 Dołączył: 9-November 08 Użytkownik nr: 12.179 ![]() |
Właśnie się gotuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.365 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Miałam namoczonych kilka borowików, dziś dokupiłam żurek w butelce i ugotowałam pierwszy raz tę zupę.
Bardzo mi smakowała i ma pewno jeszcze nie jeden raz ją ugotuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.541 Dołączył: 19-September 04 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 67 ![]() |
Śmieszna zupa, taki krupnikowy żurek, na pewno mi się dziś nada do przywrócenia smaków po świątecznych frymuśnościach. Jako, że nie przepadam za smakiem kiszonego żurku, zrobię na torebkowym białym barszczu, z grzybkiem i wędzonym boczkiem.
Edit. Janko ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 16th December 2019 - 06:28 |