![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
U nas bez tych śledzi nie ma wigilii
![]() W ogóle robię kilka rodzajów śledzi a tych najwięcej, pyszne są. Robię zgodnie z przepisem. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 30.714 Dołączył: 26-December 06 Skąd: z nad morza Użytkownik nr: 2.941 ![]() |
Dzisiaj były u nas na obiad
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.811 Dołączył: 25-February 06 Skąd: Mazury Użytkownik nr: 1.428 ![]() |
Śledzie zakupione stają w lodówce od kilku dni a tu forum padło i przepis wraz z nim. Teraz zapisuję w kajecie by horrorów nie przezywać.
|
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.366 Dołączył: 5-March 09 Skąd: Leżajsk Użytkownik nr: 14.366 ![]() |
Bietko przypomniałaś mi o nich, też zrobię
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.811 Dołączył: 25-February 06 Skąd: Mazury Użytkownik nr: 1.428 ![]() |
Moje stoją już w lodówce a w kolejce czekają na słodko.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 1 Dołączył: 24-June 10 Użytkownik nr: 22.261 ![]() |
A czy próbował ktoś robić z ogórkiem kiszonym zamiast konserwowym? Kiszone mam swoje i tak dumam... Czy to znacząco zmieni smak?
Zastanawiam się też jak dlugo mogą poleżeć, na ile dni przed Wigilią je robić, żeby były najsmaczniejsze? Ktoś doradzi? |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 204 Dołączył: 30-October 05 Użytkownik nr: 901 ![]() |
Ja zawsze daję ogórki kiszone i śledzi używam marynowanych,tak z kolei robi moja mama.Są pyszne.Majonezu daję symbolicznie,a śmietanę tylko kwaśną.Mniam!Robię dzień lub dwa przed świętami,raczej nie wcześniej.
|
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.366 Dołączył: 5-March 09 Skąd: Leżajsk Użytkownik nr: 14.366 ![]() |
Ja też często robię z kiszonymi ogórkami.
|
|
|
![]()
|
|
Podnoszę dla córki, zresztą święta za pasem, a my lubimy je na świątecznym stole
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.889 Dołączył: 8-April 11 Użytkownik nr: 30.485 ![]() |
Ja te sledzie jadam w srode popielcowa (w pracy) albo serwuje w wielki piatek (w domu).
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 13th December 2019 - 01:03 |