![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 774 Dołączył: 23-March 06 Skąd: stąd Użytkownik nr: 1.559 ![]() |
Upieklam własnie przed chwilą ten chlebek Agusi. Bardzo przyjemnie sie go robi. Ładnie rosnie, ale chyba miałam dodać wiecej mąki, bo troche się rozklapciał. pieknie pachnie w całym domu, ale może jak zrobię gęściejsza nieco ciasto i kupię kamień albo w tym rzymskim to wyjdzie wyższy?
![]() ![]() Chciałabym dodać, że bochenki po wyrastaniu w koszykach lekko opadły, ale w piekarniku po 15 minutach zaczeły rosnąć - wyglądało to imponująco Potem nie opadł nic tylko myślę że ciasto było odrobinkę za rzadkie. Dzięki Agusiu za dobry przepis. |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.811 Dołączył: 25-February 06 Skąd: Mazury Użytkownik nr: 1.428 ![]() |
W rzymskim wyrósł mi bardzo ładnie ponad brzegi.W trakcie mieszania również dodaję mąki a mleka 1/2 szkl.A chleb super
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 774 Dołączył: 23-March 06 Skąd: stąd Użytkownik nr: 1.559 ![]() |
Dzięki spróbuję, może gęsciejszy da się uformować w śliczne okrągłe bochenki jak na tym instruktażowym filmie , Pozdrawiam. Ten chleb jest znakomity w smaku
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.590 Dołączył: 15-February 05 Skąd: Charsznica Użytkownik nr: 307 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cudny, cudny naprawdę. Czy piekłaś na kamieniu, czy na blaszce? No gratulacje...
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.590 Dołączył: 15-February 05 Skąd: Charsznica Użytkownik nr: 307 ![]() |
Na kamieniu piekłam a chlebek wyrabiałam w maszynie
|
|
|
![]()
|
|
O kurcze chyba zakupię kamień, bo ja też jestem z klubu wariatek chlebowych - teraz nastawię z siemieniem lnianym. Dzięki za odpowiedź
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.025 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 76 ![]() |
Kasiu, super chlebek.
|
|
|
![]()
|
|
uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 592 Dołączył: 17-February 06 Skąd: dolnośląskie Użytkownik nr: 1.400 ![]() |
Pierwszy chlebek,który akceptuję w 100%.Pyyyyyszny
|
|
|
![]()
|
|
Znowu go piekę, ale teraz w garnku i już w nim wyrasta. Ciasto robiłam bardzo sciśle według przepisu pierwotnego i cudem : nic nie zakombinowałam. Ciasto zagniatało się znakomicie, było gładkie i lśniące. Potem godzinkę wyrastało w misce. Na koniec wyrastało w garnku wysmarowanym masłem i wysypanym otrębami. Teraz jestem na moment przed wielką chwilą : będę piec to cudo! Acha, posmarowałam tylko lekko śmietanką, bo już nie chciało mi sie rozbijać jajca i posypałam ziarenkami słonecznika i prażonego lnu. Naczynie okryłam jeszcze foliową siatką, jak przykazała nasza Bogini Chleba - Mirabbelka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.022 Dołączył: 22-December 04 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 232 ![]() |
zawsze tak robie, wtedy wiecej wilgoci zostaje dla piekarnika .......
ale b. prosze mnie nie przezywać bo, gdzie mi tam do bogini |
|
|
![]()
|
|
Jesteś Bogini Chleba i już.
Posłuchajcie !!!!! Upieczony mój biały chlebek pszenny AgusiH jest c u d o w n y - w tym garnku - po prostu szał!!!. Gdy go pieklam przyszli moi przyjaciele - wyrosł jak szalony - pięknie. Upiekł się - gdy wystygł lekko ( tyle wytrzymalismy) pokroiłam go maszyną do chleba. No bóstwo - małe dziureczki, a smak .... boski. Dzięki za przepis AgusiuH, Johasiu - polecam wszystkim, którzy od czasu do czasu lubią niezdrowe białe pieczywo przekąsić. My zrobiłyśmy sobie dzisiaj "dzień dziecka" i pożarłyśmy po dwie wielkie kromy z masłem, choć się odchudzamy i sportujemy swoje zwisy.... Oto zdjecia mojego dzisiejszego dzieła. ![]() |
|
|
![]()
|
|
A to moze lepszej jakości z "lotu ptaka"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Kupiłam garnek w moim pobliskim od lat doskonale zaopatrzonym gospodarczym babskim sklepie za jedyne 39 zł. Drugi nadszedł po trzech tygodniach wylicytowany na allegro, ale posadzę w nim szczypiorek na tarasie, bo....nie nadaje się do pieczenia. Najlżejszy zarzut - to papierosowy swąd, jakim jest przesiąknięty. I koniec. Nie wytępię ze swojej głowy - odrzuca mnie.
Mój własny jest ok. I nie był drogi. Posiadaczki gara łączcie się! |
|
|
![]()
|
|
mój chleb z boku, bo był pękaty jak beczułka. Ale chrupiący i cały wokoło dopieczony. <!--emoid:lol:--><!--endemo-->
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za nienajlepszą jakość moich zdjęć - robione sa komórką, a kiedy piekę wieczorem nie mam dobrego światła, :| nie spałabym spokojnie, gdybym Wam nie pokazała mojego wypieku, tyle przedtem trując i pytając. Pozdrawiam. Dobranoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.054 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Porto, Portugalia Użytkownik nr: 80 ![]() |
Frigg, piekny ci wyszedl ten chleb i super wyrosniety
![]() Ciesze sie bardzo , ze smakuje i tak ladnie sie udaje. |
|
|
![]()
|
|
A
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.253 Dołączył: 21-December 05 Użytkownik nr: 1.142 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.054 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Porto, Portugalia Użytkownik nr: 80 ![]() |
To widze, ze moj mleczny chleb przezywa druga mlodosc ;)
Ciesze sie, ze Ci smakowal Tatter. Az by sie schrupalo ten chleb ze zdjecia. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 14th December 2019 - 05:59 |