![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.006 Dołączył: 3-July 08 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 9.746 ![]() |
150 g łososia wędzonego w plastrach (ja kupuję w biedronce)
4 ogórki kiszone pęczek koperku 2 małe czerwone cebule Wszystko kroję w kostkę i łączę. Do tego posiekany koperek. Mieszam. Jadamy samo albo do kanapek. Pyszne i zdrowe. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.242 Dołączył: 23-September 04 Skąd: lubelskie Użytkownik nr: 90 ![]() |
to ja wstawię tu swoje stare zdjęcia, bo robię bardzo podobnie, ale przepisu chyba tu nie wstawiałam.
![]() a tu mocno schłodzony tatar podany na gorącym pieczonym plastrze ziemniaka: ![]() ja koperku nie daję, ale daję dodatkowo oliwę i czasami żółtko jak do prawdziwego tatara. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.827 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 ![]() |
No i umarł w butach, muszę to zrobić!
|
|
|
![]()
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.182 Dołączył: 19-September 04 Użytkownik nr: 69 ![]() |
Mam mieć gości w weekend i chyba to zrobię. Wygląda apetycznie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.242 Dołączył: 23-September 04 Skąd: lubelskie Użytkownik nr: 90 ![]() |
jeszcze zdarza mi się robić z twarożkiem ( ziołowy nawet może być) zamiast oliwy, też stare zdjęcie i trochę ciemne:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 24.265 Dołączył: 3-January 09 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 13.254 ![]() |
Wspaniałe, koniecznie do zrobienia!
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 24.265 Dołączył: 3-January 09 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 13.254 ![]() |
Melduję, że zrobiłam. Dałam więcej łososia w stosunku do reszty i od siebie nieco soku z cytryny. Pyszne, wchodzi na stałe
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.006 Dołączył: 3-July 08 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 9.746 ![]() |
Cieszę się, że smakuje. My przynajmniej raz w tygodniu jemy:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.827 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 ![]() |
Zrobiłam, pycha. Tylko proporcje zmieniłam nieco. Zrobiłam z 200 gram łosia, wkroiłam trzy niewielkie ogórki i jedną również niewielką cebulę i wyszło mi dość gęsto.
Róbcie, bo dobre jest. Szczególnie schłodzone. |
|
|
![]()
|
|
Znowu zrobiłam, bo miałam niedosyt
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.713 Dołączył: 10-October 04 Skąd: Piła Użytkownik nr: 116 ![]() |
A cebula może być duszona? Żywej nie przełknę
![]() |
|
|
![]()
|
|
A jakbyś ją pomoczyła przez kwadrans w soku z cytryny? Taką już posiekaną.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.713 Dołączył: 10-October 04 Skąd: Piła Użytkownik nr: 116 ![]() |
![]() Nie mam pojęcia czy mój żołądek z taką się polubi ![]() ![]() ![]() Jedziemy nad morze, więc przywleke sobie ryby wędzone to bym mogła tak sobie zrobić ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
z duszoną, to może być trochę mdłe, ale z marynowaną jest OK.
Zrobiłam, pycha. Tylko proporcje zmieniłam nieco. Zrobiłam z 200 gram łosia, wkroiłam trzy niewielkie ogórki i jedną również niewielką cebulę i wyszło mi dość gęsto. Róbcie, bo dobre jest. Szczególnie schłodzone. a co do proporcji, to ja nigdy nie patrzę jakoś na to szczególnie, dodaję składniki tak, jak mi pasuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 30.541 Dołączył: 5-May 06 Skąd: Górny Śląsk Użytkownik nr: 1.716 ![]() |
Można tez posiekaną cebulę sparzyć wrzątkiem, wtedy jest o wiele łagodniejsza - fakt że zapach zabija bo ulatniają się wtedy te wszelkie olejki eteryczne ale to ulatuje i po odcedzeniu jest fajna - polecam wypróbować.
Tatara spróbuję na 100% ale chyba z ogórem marynowanym i pieczarkami ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Losoś zakupiony, niedługo realizacja.
|
|
|
![]()
|
|
z duszoną, to może być trochę mdłe, ale z marynowaną jest OK. Spróbuje z cytryną ![]() Można tez posiekaną cebulę sparzyć wrzątkiem, wtedy jest o wiele łagodniejsza - fakt że zapach zabija bo ulatniają się wtedy te wszelkie olejki eteryczne ale to ulatuje i po odcedzeniu jest fajna - polecam wypróbować. To też muszę zobaczyć czy tak dam radę zjeść ![]() Mi, z lidla masz łosia? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Nie, ten jest z Kerfu. Ale z lidla też bierzemy, jest b. dobry.
|
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]()
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.182 Dołączył: 19-September 04 Użytkownik nr: 69 ![]() |
Dzisiaj zrobiłam i chłop był zachwycony. Łoś był z Lidla - on ma tylko 100g, ale jest okej, cebulki dałam pół, 3 ogóreczki, bo były bardzo ukiszone i koperku tylko na smak - chłop niekoperkowy.
Na pewno do powtórzenia. |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 9th December 2019 - 00:38 |