![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.242 Dołączył: 23-September 04 Skąd: lubelskie Użytkownik nr: 90 ![]() |
ja tylko dodam, że do tatara z mojego pierwszego zdjęcia użyłam łososia w plastrach z czerwonym pieprzem, gdyby kogoś interesowało
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 24.266 Dołączył: 3-January 09 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 13.254 ![]() |
Beata, a czymś go zlepiałaś, jakimś majonezem na przykład? Mo mnie to dość sypkie wychodzi. Kulki nie zrobię na pewno.
|
|
|
![]()
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.185 Dołączył: 19-September 04 Użytkownik nr: 69 ![]() |
Ja sobie teraz zjadłam troszkę i dodałam właśnie odrobinę majonezu - teraz to dopiero pyszne było
![]() Ale to była sugestia chłopa, że by się przydał. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.242 Dołączył: 23-September 04 Skąd: lubelskie Użytkownik nr: 90 ![]() |
Beata, a czymś go zlepiałaś, jakimś majonezem na przykład? Mo mnie to dość sypkie wychodzi. Kulki nie zrobię na pewno. nie, majonezu nie dawałam ( ale jak Moniak mówi, że dobre, to można spróbować), ja dodawałam oliwę ( olej) tak jak do tradycyjnego tatara, mieszałam, mieszałam i jakoś wyszło ( żółtko też zlepia, ale raczej wolę bez). No i ten z twarożkiem dobrze się kulkował, chociaż jednak to już zupełnie inny smak. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 24.266 Dołączył: 3-January 09 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 13.254 ![]() |
Spróbuję tak i tak. Dzięki, dziewczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Genialne w swojej prostocie, do tego stopnia, że nie mam pojęcia, dlaczego wcześniej tak nie jadłam!!! (tak, to zasługuje na trzy wykrzykniki)
użyłam łososia sałatkowego w paczce 200 g (szkoda mi było łosia w kawałku na pocięcie), 4 ogórków konserwowych i białej cebuli, plus trochę koperku i czarny pieprz. Wlałam do tego trochę oleju, po czym mieszałam jakiś czas. Masa zyskała kleistość, o której mówi Beata, dała się bez problemu formować i zachowywała kształt. Żaden majonez nie był potrzebny. Po prostu boskie! Będę do tego często wracać, dziękuję za super pomysł ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
a ja się zastanawiam dlaczego JA wcześniej nie wstawiłam tu tego "przepisu", chyba dlatego, że to takie proste, że nie przyszło mi do głowy
![]() ![]() Ja też prawie zawsze używam sałatkowego ![]() |
|
|
![]()
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.185 Dołączył: 19-September 04 Użytkownik nr: 69 ![]() |
Rzeczywiście przez mieszanie uzyska się kleistość, ale odrobina majonezu (Kieleckiego oczywiście
![]() Chłop dzisiaj zjadł resztkę, dodając naprawdę symbolicznie majonezu i mówi,że dopiero teraz to prawdziwe niebo w gębie. Ja miała plasterki łososia, chyba sałatkowe one są. |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.006 Dołączył: 3-July 08 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 9.746 ![]() |
Cieszę się, że dziewczyny Wam smakuje. Ja nie mogę dodać majonezu, bo mąż nie może jeść tłuszczu. Natomisat ryb ma jeść jak nawięcej. Dzisiaj robię ponownie. Mąż zabiera w pudełku do pracy, zresztą ja też. Tylko to trochę niebezpieczne danie di pracy. Wiadomo zapach ryby:))))
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Już nie raz były powtórki, w tym na dzisiejsze śniadanie. Jakie to dobre połączenie
![]() |
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 5.233 Dołączył: 28-March 06 Użytkownik nr: 1.578 ![]() |
pyszny jest tatar również z surowego łososia, robiony dokładnie jak z wołowiny. spróbujcie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.827 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 ![]() |
Spróbuję na pewno, tylko chyba go najpierw wymoczę w soku z cytryny.
Dwa dni temu zrobiłam po raz kolejny i wyszedł prawie pyszny, tylko trafiłam na mało kwaśne ogórki kiszone i tego kwasu brakowało. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.183 Dołączył: 1-September 05 Skąd: Budzewo Użytkownik nr: 708 ![]() |
Kaś, zaostrzyłam mu smak odrobiną musztardy i jest pyyyyyyyyyyyysznyyyyyyyyy
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.827 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 ![]() |
No masz, czemu wczoraj nie wpadłaś na ten pomysł???
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.803 Dołączył: 2-December 04 Użytkownik nr: 214 ![]() |
Wczoraj na kolację niespodziewanie ostał zrobiony i powiem krótko: to jest pyszne!
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Mam nadmiar łososia wędzonego w plasterkach. Inne składniki też są w domu. Ogórki dam konserwowe. Już się biorę za robienie, podam jako przystawkę do obiadu, bo ten po astrachańsku średnio mi smakował.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Zrobiony, zjedzony, a teraz pora na pochwały. Majonezu nie dawałam, chociaż jest w domu, dodałam oleju i tak się "przyczepiłam" do opisu Małej_Mi, że wreszcie wyszedł jak na jej zdjęciu. Podałam na przystawkę i zebrałam mnóstwo pochwał, więc przekazuję je agu,
![]() |
|
|
![]()
|
|
Seniorko, u nas on wszedł na stałe do repertuaru i co jakiś czas do niego wracam, bo jest wyborny. Cieszę się,że mój opis Ci się przydał
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wczoraj zrobiłam, przegryza się w lodówce, będę miała na kolację. Dodałam sok z cytryny, rozważam dodanie majonezu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.006 Dołączył: 3-July 08 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 9.746 ![]() |
Polecam bez majonezu. Zabija pyszny smak łososia wędzonego:)
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 16th December 2019 - 06:28 |