![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Czy mogę prosić o sprostowanie?
![]() proszę zamienić szurpę i czudu na Adżabsandał Chaszłama Dziękuję bardzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.827 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 ![]() |
Ale czemu mam zamienić? Nie bardzo rozumiem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.102 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Dolina Baryczy Użytkownik nr: 421 ![]() |
Jeśli chodzi o szurpę,to przecież nie ja wymyślałam nazwę,ale przetłumaczyłam wszystko z Izbushki i niech tak zostanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.764 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Eli chodziło chyba o to, że szurpa i czudu nie należą do kuchni kaukaskiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.102 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Dolina Baryczy Użytkownik nr: 421 ![]() |
No,teraz to i ja zaskoczyłam
![]() Elce chodzi o usunięcie z kuchni kaukaskiej szurpy i czudu,a wstawienie w ich miejsce Adżabsandał Chaszłama. Starość nie radość. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.827 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 ![]() |
Eli chodziło chyba o to, że szurpa i czudu nie należą do kuchni kaukaskiej. Czudu jest jedną z potraw kuchni dagestańskiej, a Dagestan jak najbardziej nalezy do Kaukazu. Szurpa to bardziej Azja środkowa faktycznie, dlatego chyba zamienię nazwę tej części spisu na kuchnię kazachską i środkowoazjatycką, żeby już wszystko było po bożemu. Myslicie, że może tak być? Chyba, ze macie inne propozycje. ![]() Elka, ja poprosze jeszcze o Twoje wyjaśnienie, bo nie podejmę żadnego działania bez upewnienia się, o co chodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.587 Dołączył: 28-August 05 Skąd: Szczecin Użytkownik nr: 692 ![]() |
Czudu jest jedną z potraw kuchni dagestańskiej, a Dagestan jak najbardziej nalezy do Kaukazu. Szurpa to bardziej Azja środkowa faktycznie, dlatego chyba zamienię nazwę tej części spisu na kuchnię kazachską i środkowoazjatycką, żeby już wszystko było po bożemu. Myslicie, że może tak być? Chyba, ze macie inne propozycje. ![]() Cos jest na rzeczy, bo w spisie jest plow uzbecki, a Uzbekistan na moje do Kaukazu nie liczy sie. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.764 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Plov wrzuciłam tu z rozpędu, bo jednak przeciętnemu zjadaczowi chleba nieobytemu w geografii (też się musiałam dokształcić) Uzbekistan kojarzy się z Kaukazem, ale kombinowałam, że tak nie może zostać. Dzięki Elce i Wam dostałam kopa, żeby jednak to zmienić. Teraz wychodzę, po powrocie zmienię, chyba że pojawią się inne sugestie.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tak się zastanawiam, czy nie brzmiałoby ładniej - Kuchnia Kaukazu i Azji Środkowej.
Jak myślicie? |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.587 Dołączył: 28-August 05 Skąd: Szczecin Użytkownik nr: 692 ![]() |
Tak się zastanawiam, czy nie brzmiałoby ładniej - Kuchnia Kaukazu i Azji Środkowej. Jak myślicie? Mosz recht, obydwa określenia typu nazwa wlasna, a tak bylby zwykly przymiotnik kaukaska i do tego konskewntnie powinno by srodkowoazajtycka. Sugerowalabym jednakowoz uzycie liczby mnogiej : kuchnie. Calosc: Kuchnie Kaukazu i Azji Srodkowej. |
|
|
![]()
|
|
Tak, liczba mnoga jak najbardziej.
|
|
|
![]()
|
|
Yyy, no macie rację. Też mi to nie wyglądało, ale nie chciało mi się myśleć
![]() A macie jakis pomysł na kuchnie, które nie pasują do żadnej z kategorii spisu treści? Bo nie wiem, co zrobić z kuchnią wietnamską czy koreańską, a takie przepisy sie pojawiają. Pakistańską wrzucam do indyjskiej, myślę, żeby dopisać do tytułu pakistan. Może to samo zrobię z wietnamską i koreańską (znaczy do chińskiej dopiszę)? Myslicie, że to będzie OK? |
|
|
![]()
|
|
Myślę, że OK.
|
|
|
![]()
|
|
Yyy, no macie rację. Też mi to nie wyglądało, ale nie chciało mi się myśleć ![]() A macie jakis pomysł na kuchnie, które nie pasują do żadnej z kategorii spisu treści? Bo nie wiem, co zrobić z kuchnią wietnamską czy koreańską, a takie przepisy sie pojawiają. Pakistańską wrzucam do indyjskiej, myślę, żeby dopisać do tytułu pakistan. Może to samo zrobię z wietnamską i koreańską (znaczy do chińskiej dopiszę)? Myslicie, że to będzie OK? Wietnamska, koreanska, malajska i naokolo, to geograficznie Indochiny ( uroczo poprzednio zwane Kochinchina za czasow kolonizacji francuskiej w tym rejonie). Wiec kuchnie Indochin. I po klopocie |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Pokąd doszłam, wszystko okazało się na miejscu
![]() ![]() Piław z udźca indyczego (to do środkowoazjatyckiej gałęzi) Adżabsandał (adżebsandali) (Kaukaz) |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Elu a lawasz domowy czy kupiony? Mam jakiś przepis ale jak dotąd nie przetestowany.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 16th December 2019 - 09:47 |