![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.857 Dołączył: 25-June 08 Skąd: opolszczyzna Użytkownik nr: 9.634 ![]() |
Proste i szybkie w wykonaniu, bardzo smaczne.
Zainspirowane przepisem pochodzącym z książki "nie potrafię schudnąć" P. Dukana Przepis jest zgodny z fazą uderzeniową diety protal. 1 kostka twarogu chudego 3 żółtka 1 łyżka odtłuszczonego lub chudego kefiru 75g słodziku lub jeśli w pastylkach to 16 pastylek 2 białka aromat waniliowy do ciast Wszystkie składniki poza białkami mocno zmiksować aż masa będzie całkowicie gładka, pozbawiona grudek. Osobno ubić na sztywno pianę z białek i połączyć z masą. Włożyć do zamrażarki i co pół godziny zamieszać aby lody były pozbawione kryształków wody. Jeśli dysponujesz maszyną do lodów to sprawa jest prostsza ![]() Ta ilość wystarcza na 4 solidne porcje. Można jeść do woli a i tak się schudnie ![]() Zachęcam do spróbowania. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Duende, kocham Cię.
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.857 Dołączył: 25-June 08 Skąd: opolszczyzna Użytkownik nr: 9.634 ![]() |
Samanto, jestem wzruszona i nieco zażenowana
![]() Ale rozumiem, że tak jak ja uwielbiasz lody ![]() Życzę Ci smacznego! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Samanto, jestem wzruszona i nieco zażenowana ![]() Ale rozumiem, że tak jak ja uwielbiasz lody ![]() Życzę Ci smacznego! ![]() No trudno ale ja mam zaraz paskudny charakter jak tylko muszę sobie lodów odmówić. Zimą to nie działa, ale latem lody to jest moje niezbywalne prawo i wszelkie diety sie o to niestety przewracają. Zaraz sobie zrobię i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia . No i mam dzięki tobie deser na Tydzień Deserów który właśnie się zaczyna. Bardzo Ci jestem wdzięczna. ![]() |
|
|
![]()
|
|
jedząc te lody nie musisz mieć absolutnie żadnych wyrzutów sumienia
![]() Jedz je całkowicie bezkarnie! Daj znać jak Ci wyszły. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 667 Dołączył: 15-March 09 Skąd: Gdańsk Użytkownik nr: 14.564 ![]() |
chodzi o kostkę 250 g?
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.713 Dołączył: 10-October 04 Skąd: Piła Użytkownik nr: 116 ![]() |
Coś dla mnie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłam je wczoraj ponownie, ale dodałam do połowy łyżeczkę gorzkiego kakao. Wyszły bardzo fajne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cholera a ja znowu zapomniałam kupic slodzik. Nie używam tego wcale i nijak nie pamiętam że to chcę.
|
|
|
![]()
|
|
No to się mrożą. Ale niestety zapomniałam że nie dodaje się wszystkich białek i ubiłam pianę z wszystkich 6 bo rzecz jasna zrobiłam podwójną porcje od razu. I teraz sie martwię że tych białek było za dużo.
Duende, tego słodziku to naprawde cały słoik trzeba dać jak na 2 porcje?! Nie dałam aż tyle ale niewiele mniej. |
|
|
![]()
|
|
Udały się i to bardzo. Mimo że niechcący dałam wszystkie białka do piany. Następnym razem zrobię je z owocami, napewno też będą bardzo dobre. I następnym razem dam o wiele mniej słodzika- i tak dałam mniej niż w przepisie a mogłyby być o wiele mniej słodkie jak dla mnie.
No i wiem, co chcę dostać na urodziny - maszynę do lodów i nie mam zamiaru czekać tylko zamówię z wyprzedzeniem. Duende, bardzo dziękuję za ten przepis. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.398 Dołączył: 11-June 06 Skąd: Opole Użytkownik nr: 1.843 ![]() |
maszyna właśnie zaczęła kręcić
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.398 Dołączył: 11-June 06 Skąd: Opole Użytkownik nr: 1.843 ![]() |
niestety nam nie smakowały. zbyt kwaśne przez ten ser (kupiłam biały twaróg w kostce)
|
|
|
![]()
|
|
samanto, mam tchibo, kupioną rok temu
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.699 Dołączył: 21-February 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 344 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.371 Dołączył: 3-September 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.648 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 16th December 2019 - 11:22 |