![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 11.435 Dołączył: 21-October 11 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 34.982 ![]() |
No ratowałam właśnie cukrem i octem, i większą ilością pomarańczy, ale ja naprawdę szczodrze posoliłam mięsko i chlusnęłam sosem sojowym jeszcze, więc ten, no, przesadziło mi się z letka
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 361 Dołączył: 11-January 09 Skąd: Jasło Użytkownik nr: 13.387 ![]() |
Ja miałam tak kwaśne pomarańcze, że stwierdziłam, że tego cukru wcale tak dużo nie było
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
A widzisz, poser, ja kiedy używam sosu sojowego, nie solę już mięsa. W ogóle, my bardzo mało solimy
![]() ![]() Ale fajnie, że chcesz jeszcze próbować, każdy przepis trzeba dostosować do własnego smaku ![]() Flowerekk, naprawdę bardzo się cieszę. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 11.435 Dołączył: 21-October 11 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 34.982 ![]() |
Ja zazwyczaj też, tylko zupełnie zapomniałam o tym sosie sojowym i posoliłam mięso zamiast tego
![]() A próbować pewnie, że mi się chce, bo po pierwsze primo danie było bardzo smaczne, mimo tej soli, po drugie primo jest szybkie i proste w przygotowaniu, a bez panierki nie jest przesadnie kaloryczne i po trzecie primo my bardzo lubimy słodko-kwaśne sosy ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 47 Dołączył: 20-November 08 Użytkownik nr: 12.390 ![]() |
Bardzo mnie zaciekawił ten przepis, dlatego zrobiłem go wczoraj.
Starałem się trzymać wszystkich składników wg podanego przepisu (w tym ocet winny 6%, który uwielbiam i mam w zapasie conajmniej dwie buteleczki zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
![]() ![]() Bardzo się cieszę, że Wam smakowało, naprawdę bardzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 116 Dołączył: 28-August 07 Skąd: Lublin Użytkownik nr: 5.192 ![]() |
Robiłam po raz kolejny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.799 Dołączył: 2-December 04 Użytkownik nr: 214 ![]() |
sie robi dziś
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.799 Dołączył: 2-December 04 Użytkownik nr: 214 ![]() |
MNie i mężowi i MIkusiowi bardzo smakowało, ale gdybyście zobaczyły miny moich dzieci starszych - jak obskrobywały mięso z sosu
![]() no cóż, dobre było, ale w moim domu chyba raczej nie do powtórki ![]() |
|
|
![]()
|
|
hihihi, dzieci czasem trudno jest przekonać do nowych smaków
![]() Mimo to cieszę się, że Tobie, mężowi i Mikusiowi smakowało. Może za jakiś czas reszta zmieni zdanie. Pamiętam, jak byłam mała, też miałam fazę na "bez sosu". ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 47 Dołączył: 20-November 08 Użytkownik nr: 12.390 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.343 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Zrobiłam dziś na obiad. Bardzo dobry. Chyba pobił robionego dotychczas przeze mnie wg przepisu Kermidt.
Zrobiłam dokładnie wg przepisu z filmiku; do mąki do panierowania dodałam trochę skrobi kukurydzianej, sól i pieprz. Smażyłam bardzo krótko z obu stron; zdejmowałam usmażone, ale nie zrumienione. U mnie był z brązowym ryżem: ![]() ![]() Następnym razem drobniej pokroję mięso. Surowe kawałki wydawały mi się akurat, po usmażeniu widać, że trochę za duże. No i dodam tylko 1/4 cup cukru. PS. Spróbowałam usmażone kawałki tuż po zdjęciu z patelni. Chrupiące i bardzo, bardzo smaczne były. |
|
|
![]()
|
|
Praktykant, dopiero teraz widzę Twój wpis, ogromnie mi miło, że Ci smakuje!
![]() Hazo, niezwykle się cieszę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.380 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.343 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Bardzo dobry pomysł, Joanno. Chyba następnym razem tak zrobię.
A czy do mąki do panierowania dodałaś skrobię, tak jak w oryginale, czy użyłaś tylko mąki tak jak podała Mała_Mi? |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.380 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Nie, nie dodawałam skrobi, ale to dobra myśl.
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.442 Dołączył: 2-January 08 Skąd: Wielkopolska Użytkownik nr: 6.990 ![]() |
Wyciągam, bo planuję na jutro
![]() Edit: zaplanowane i wykonane ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 103 Dołączył: 2-April 07 Skąd: Śląsk Użytkownik nr: 3.597 ![]() |
Zrobilam w niedziele na obiad, wyszlo wspaniale danie. Do tego miks salat z sosem winegret, pycha.
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 22nd February 2019 - 09:34 |